Yeni eğitim-öğretim yılı törenle açıldı

Yeni eğitim-öğretim yılı törenle açıldı
Sarıyer’de yeni eğitim-öğretim yılı açılışı Rumeli Kavağı Rıfkı Güney Kıldıran Ortaokulu’nda yapılan törenle gerçekleştirildi.

2022 – 2023 eğitim-öğretim yılı resmi açılış töreni, yenilenerek yapımı tamamlanan Rumeli Kavağı Rıfkı Güney Kıldıran Ortaokulu’nda düzenlendi. Törene; Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demirci ile çok sayıda veli katıldı.

okul15.jpg

Mehmet ÖZER

Kaymakam Mehmet Özer; "Öğrencilerimize inancımız tamdır"

Törende konuşma yapan Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, “Yeni okulumuzda yeni sınıflarına merhaba diyen öğrencilerimize başarılı bir yıl diliyorum. Öğretmenlerimizin, eğitim ve öğrenim hayatlarında öğrencilerimize yansıtacağı sevgi, saygı ve ortak bilinçle başarılı bir eğitim öğretim hayatına temellerini atacaklarına olan inancımı vurgulamak istiyorum. Öğretmen ve öğrencilerimizle köprü kuracak yegane güvence kaynaklarımız velilerimizdir. Türk Milleti ve Türk Devleti'nin muasır medeniyet seviyesine ulaşması için bilime yönelik gayretleri göstermeleri hususunda her daim yanlarında siz velilerimizi görecekler. Biz sizlerin varlığından hep güç aldık, güç almaya da devam edeceğiz. Bu güzel güne şahitlik eden tüm Sarıyerlilere şükranlarımı sunarak, yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hüseyin ÖZCANLAR

Özcanlar; “Hepimize düşen görev çok çalışmaktır”

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar ise yaptığı konuşmada; “Kıymetli öğrencilerimiz okullarınızda bir yandan bilgi ve beceri elde ederken diğer yandan kişiliği gelişmiş, güzel davranışlar sergileyen, büyüklerine saygılı bireyler olarak yetişeceğinize; ülkemizin muasır medeniyet seviyesine gelmesinde önemli katkı sağlayacağınıza inancım tamdır. Hepimize düşen görev çok ama çok çalışmaktır. Yeni eğitim ve öğretim yılımızın tüm eğitim paydaşları için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Gülşah Öğdü

Okul Müdürü Gülşah Öğdü: Tam donanımlı yeni binamızla yeni eğitim-öğretim dönemine başlıyoruz

Eğitim ve öğretim yılına ilk defa yenilenen okul binalarında başladıklarını ifade eden, Rıfkı Güney Kıldıran Ortaokulu Müdürü Gülşah Öğdü ise şöyle konuştu: “Uzun bir yolculuk sonrası yeni eğitim ve öğretim yılına ilk defa yenilenen kendi okulumuzda başlıyoruz. 1922 yılında 3 derslikli bir medrese olarak eğitime başlayan okulumuz 1995'te Rıfkı Güney Kıldıran tarafından 10 derslikli bir ek bina yaptırılması ile büyümüştür. Eğitim-öğretime 2019 yılında yapılan incelemelerle yeniden inşasına karar verilmiştir. Bugün ilk ve ortaokulumuzda dersliklerimiz, bilgisayar, Fen ve Teknoloji laboratuvarlarımız, Resim ve Müzik atölyelerimiz ve kütüphanelerimizle yeni binamız tam donanımlı hale gelmiş, eğitim-öğretim faaliyetlerimizi en iyi şekilde sürdürmemiz sağlanmıştır. Okulumuzun İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi tarafından deprem yönetmeliğine uygun şekilde yeniden inşası ile daha huzurlu günlere yelken açmamızı sağlayan tüm devlet büyüklerimize teşekkür ederiz. Yine bizden bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer'e, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Özcanlar ve şube müdürlerimize, mahalle muhtarımız Sinan Demirci'ye, Rumeli Kavağı Güzelleştirme Derneği Başkanımız Varol Aydın'a, okulumuzun adını taşıyan Güney Kıldıran beyefendiye, kıymetli velilerimiz ve öğrencilerimize; ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' sözüne layık olarak çalıştıklarına bizzat şahit olduğum tüm çalışma arkadaşlarıma, öğretmenlerimize teşekkür ederim.”

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreni, minik öğrencilerin okuduğu şiirler ve gösteriler ile devam etti. Farklı yörelere ait kıyafetler giyen öğrencilerin sergilediği performanslar da izleyenlerden büyük alkış aldı. Okul bando takımının gösterisi de konuklardan beğeni kazandı.

Gülşah Öğdü

okul7.jpg

okul1-001.jpgokul2-002.jpgokul3-002.jpgokul5-001.jpgokul8.jpgokul9.jpgokul10.jpgokul13.jpgokul14.jpgokul16.jpgokul17.jpgokul18.jpgokul19.jpg

R. Güney Kıldıran Ortaokulu

Bu haber toplam 4667 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT