Ya burada patlama olursa?

Ya burada patlama olursa?
CHP’li Eker Derbent için döküm alanında yapılan geçici konutları sordu
CHP Meclis Üyesi Fadik Eker, Derbent projesi için Ferahveler’de yapılan geçici konutların durumunu gündeme getirdi. Konutların tehlikeli alanda yapıldığını belirten CHP’li Eker, verdiği önerge ile AK Parti grubuna, “Zeminde metan gazı biriktiğinde Ümraniye çöplüğünde yaşandığı gibi bir patlamanın yaşanmayacağının garantisi var mı?” diye sordu. AK Partili Nurettin Çelik ise “O bölge çöp döküm alanı değil, toprak döküm alanıdır” diye cevap verdi. 
 
Ümraniye çöplüğü gibi patlarsa ne olacak?
Meclis toplantısında söz alan CHP Meclis Üyesi Fadik Eker, verdiği önergede şu ifadeleri kullandı: “Ferahevler’de Sarıyer Belediyesi şantiye bitişiğindeki çöp toplama alanı üstünde kentsel dönüşüm için yapılan prefabrik binaların akıbeti ne olacak? Büyükşehir bu alanın yeşil alan olarak kullanılması yönünde rapor verdiği söyleniyor. Bu konutların neden bu tehlikeli alan üzerine yapıldığını çevre halkı merak ediyor. Zeminde metan gazı biriktiğinde Ümraniye çöplüğünde yaşandığı gibi bir patlamanın yaşanmayacağının garantisi var mı? Ayrıca Derbent eski muhtarı Metin Ateş de bu konuda en fazla bilgiye sahip kişi. Neden bu konuda halkı bilgilendirmiyorlar? Şahsi fikrim Derbent’teki vatandaşlarımızın tamamını göndermeyi düşünüyorlar” dedi.
 
Çelik; “Burası çöp değil toprak döküm alanıdır”
Eker’in önergesinden sonra söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik, “Oradaki binaların ne amaçla yapıldığı bellidir. O bölge çöp döküm alanı değil, toprak döküm alanıdır. Ben tehlike olacağını zannetmiyorum ama bölgenin altında Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün de orada olduğunu hatırlatmak isterim” dedi.

Bu haber toplam 5970 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT