Veliler imza kampanyası başlattı

Veliler imza kampanyası başlattı
Bakanlığın yayınladığı sınavla öğrenci alacak kurum listesinde Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi’nin yer almaması dikkat çekerken, veliler imza kampanyası başlattı. 

Milli Eğitim Bakanlığı 10 Nisan 2018 tarihinde Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları Listesi'ni açıkladı. Eğitim kalitesi ve başarılarıyla bilinen Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi’nin yer almaması dikkat çekerken, veliler imza kampanyası başlattı.

TEOG sınavının kaldırılarak liselere giriş için yeni bir sistemin uygulamaya girmesinden bu yana, öğrenciler, veliler ve okullar büyük bir merakla Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları Listesi'nin açıklanmasını bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 Nisan 2018 tarihinde sonunda merakla beklenen bu listeyi, Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları Listesi'ni açıkladı. Gerek taban puan düzeyi, gerek eğitim kalitesi, gerekse kazandığı başarılarla hem Sarıyer'de 1. sırada yer alan hem de İstanbul'un en seçkin liselerinde biri haline gelen Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi, aranan tüm özellikleri fazlasıyla taşımasına karşın bu listeye alınmadı. Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi'nin söz konusu listeye dahil edilmemesi nedeniyle, veliler imza kampanyası başlattı. Toplanan imzalar veliler tarafından Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.  Eğitim kalitesi ve başarılarıyla bilinen okulun listede olmamasına tepki gösterildi.

rot-ic1.jpg

Bu haber toplam 7514 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum