'Vatandaşın cebinden fazladan ne kadar para çıkacak'

'Vatandaşın cebinden fazladan ne kadar para çıkacak'
AK Partili Selçuk Bozkır, Sarıyer Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği arasında yapılan protokolün ayrıntılarını sordu.

Sarıyer Belediye’nin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı İstanbul Şubeleri ile “Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü” imzalamasının vatandaşa ekstra yük getirdiğini söyleyen AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır, konuyu yeniden gündeme getirdi. Konuyla ilgili soru önergesi veren Bozkır, bu kez Sarıyer halkı adına Şükrü Genç’e sorular sordu.


Bozkır: “Belediye cevap vermedi”
Konuya önceki ay yapılan konuşmayla başlayan Bozkır, “Geçen ay TMMOB protokol anlaşması öncesi yapılan protokolün vatandaşa yük getireceğini ve odalara rant sağlamaktan başka bir işe yaramayacağını belirtmiştim. Odaların her STK gibi önemli olduğunu ama Türkiye’de gerçek yapılması gerekenlerden daha fazla arka bahçe görevini üstlendiğini belirtmiştim. Bu sözlerin ardından kürsüye çıkan Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, sorularımıza cevap vereceği yerde ‘laf ola beri gele’ türünden sözlerle ne protokolün vatandaşa maliyetini, ne de odaların ne tür hizmetlerle vatandaşa yardım edeceğini belirtmeden benim teknik elemanlığıma sözü bağlamıştır. Sonradan kongre nedeniyle başkan yardımcısının aklının karışık olduğu ortaya çıktı. Belki süreç bittiği için bundan sonra sorularımıza yanıt verebilir” dedi.

Vatandaşın cebinden fazladan ne kadar para çıkacak 
Bu protokolün vatandaşa ciddi yük getireceğinin altını çizen Bozkır bu kez sorularını şu şekilde sordu: “Bugün sorularımı vatandaş Ali Rıza Bey amca ve Ayşe teyze olarak soruyorum. Kentsel dönüşüm yasasından faydalanarak binamı yıkıp yenileyeceğim. Devlet ve hükümetimiz sağ olsun çıkardığı kanunlarla bana birçok konuda yardımcı oldu. İmar harcı, ruhsat ve benzeri pek çok harcı almıyor. KDV’yi yüzde bir alıyor, düşük faizli kredi imkânı tanıyor. Ben bu kadar avantajı kullanıp binamı yenilemek için projemi Sarıyer Belediyesi’ne veriyorum. Ama belediye projemi kabul etmiyor beni odaya yönlendiriyor. ‘Odalarda bir masraf et, onların gönlünü bir hoş tut öyle gel’ diyor. Deprem riskine karşı tüm devlet kurumları işleri daha ucuza ve daha çabuk halletmesi gerekirken yolumuz belediyelerden odalara doğru yönlendiriliyor. Ali Rıza Bey amca soruyor; “Belediye yetkilileri ve başkan bu odalara gitmek vatandaşa eziyet değil mi? Üç kuruş az harcayıp güvenle evimizde oturmak isterken belediye neden teknik gerekenleri yapamayıp bizi odalara yönlendiriyor? Belediye ve odaların keyfi için ben evimi yenilerken cebimden kaç para daha fazla ödeyeceğim? Madem bu kadar önemliydi, neden 7 yıldır odalarla anlaşma yapıp bu projelerin oda onayını sağlamadınız? Benim evimin yapılması ile odaların yapması gerekenler arasına ne gibi bir ilgi var?”

 

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 5453 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT