Uzaktan Psikoterapi Desteği

Uzaktan Psikoterapi Desteği

Günümüzde birçok insan çeşitli çocukluk travmalarıyla, ayrılık acıları veya çeşitli problemlerle yüz yüzedir. Yıllar geçse de bu problemlerin üzerinden tek başına gelmek zor olabilir. İnsanlar problemlerini çözmek için kitaplara veya videolara yönelebiliyor; ancak çoğu insan burada da istediğini bulamayabiliyor. Başka bir bakış açısı ile problemi tespit etmek ve bu problemin kaynağına inmek, problemi çözmek için, bu konuda uzmanlaşmış bir kişiden destek almak işlevsel bir yöntem olabilir. İyileşmenize yardımcı olacak adımı atmış olursunuz ve değişiminize yön veren rehberle birlikte yürürsünüz.

Uzaktan Terapi Mümkün müdür?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, birçok hizmete evinizden, oturduğunuz yerden ulaşmanız mümkün hale gelmiştir. Online terapi bu hizmetlerden biridir ve gün geçtikçe daha fazla tercih edilir hale gelmeye başlamıştır. Danışan (psikolojik destek alacak kişi) bazen anlatmaktan çekindiği hadiseleri uzaktan daha rahat anlatabilmektedir.

Uzman yönlendirmesi ile, kişi kendi problemlerinin farkına varmakta ve yine uzman desteği ile çeşitli prosedürler ve teknikler uygulayarak problemlerine çözüm bulmaktadır. Bu profesyonel teknikler kişiye özel olarak seçilmekte, programlanmakta ve uygulanmaktadır.

Psikoterapi İhtiyacı Nasıl Anlaşılır?

Psikoterapi, her yaştan insan  için, orta ve ağır vakalarda sıklıkla önerilir. Travma sonrası stres bozukluğu, çocukluktan kalan atılamayan anılar, panik atak ve anksiyete gibi birçok problemin kaynağında başka sebepler yer alabilir.

Danışan ile konuşulup öncelikle hangi aşamada ve nasıl bir probleme sahip olduğu konusunda bir ön görüşme gerçekleştirilir. Buna göre danışan psikoterapi alıp almayacağına karar verir. Danışana yönelik bireysel olarak hazırlanan bir çalışma programı ile terapi programı sunulur ve aşama aşama uygulanmaya başlanır.

Psikolojik Danışman Seçimi Nasıl Yapılır?

Psikoterapi desteği alacak birinin yapabileceği şey,  iyi iletişim kurabileceği danışman seçimidir. Birçok danışanda kayda değer ilerlemeler kaydetmeyi başaran ve danışanlarıyla iyi iletişim kurarak problemlerine çözüm bulan Psikolojik Danışman Yusuf Bayalan ile iletişim kurabilirsiniz.

Bu haber toplam 4279 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık