Uyum Sitesi ile ilgili flaş gelişme

Uyum Sitesi ile ilgili flaş gelişme
2001’de Yargıtay’ın Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararını onamasıyla Yeni Uyum Sitesi’ndeki 14 blokun yıkılmasıyla ilgili yeni gelişme: Yarın yıkım olmayacak.

Zekeriyaköy’deki Yeni Uyum Konut Yapı Kooperatifi ile ilgili Yargıtay’ın onadığı karar gereği, 14 blokun yarın (Cuma) yıkılacağı söyleniyordu. Ancak Sarıyer Manşet Gazetesi’nin aldığı bilgiye göre yarın Yeni Uyum Sitesi’nde hiçbir yıkım olmayacak, prosedür gereği sadece belli işlemler yapılacak. Çözüm için ise AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir başta olmak üzere bölge milletvekilleri Nimet Baş ve Osman Aşkın Bak’ın çaba harcadıkları öğrenildi.

Nimet Baş 2007’de yıkımı engellemişti
Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan dava neticesinde Zekeriyaköy’deki Yeni Uyum Sitesi’nde 14 blokun ormanlık alanda kaldığı gerekçesi ile yıkımına karar verilmiş ve bu karar 2001 yılında Yargıtay tarafından onanmıştı. O dönemde yine bölge milletvekili Nimet Baş devreye girmiş ve yıkım engellenmişti. 

Vecihe Korkmaz: Kimse sorunumuzu siyasi malzeme yapmasın
Sarıyer Manşet’e konuşan Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Vecihe Korkmaz, çözüm için AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir başta olmak üzere Bölge Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Nimet Baş’ın çaba harcadıklarını söyledi. Bazı yerel gazetelerin olayı siyasi yöne çekmeye çalıştığına yönelik de konuşan Vecihe Korkmaz, “AK Parti İlçe Başkanı ve Milletvekillerimizle görüştük kendileri bu konuda çaba harcıyorlar. Sorunumuzu çözeceklerine inanıyoruz. Kimse bizim bu sorunumuzu siyasi malzeme yapmaya kalkışmasın” dedi.

“Çözüm için sadece zamana ihtiyacımız var”
Konuyla ilgili de bilgi veren Korkmaz şu ifadeleri kullandı: “Biz 720 konutluk Yeni Uyum Konut Yapı Kooperatifi mensuplarıyız. Bu kişiler dar gelirli, işçi, memur ve öğretmen emeklisi ve çalışanlarıdır. Kooperatifimizin yapılaşma alanı özel ormandan 2 B maddesiyle ayrılan 317 parsel sayılı taşınmaz üzerindedir. Arsamızın 100 bin m2'lik tapusu kooperatifimiz adınadır. Orman idaresi inşaatlara başlanırken ( ruhsat safhasında ) ilgili yerin orman sınırları dışına çıkarılan alan olduğunu Sarıyer Belediyesi'ne bildirmiştir. Sarıyer Belediyesi de yapı ruhsatlarını 1990 yılında vermiştir. Kooperatif üyeleri 1995 yılında konutlarını iskân etmiş ve halen tam kapasite dolulukta oturmaktadır. 1992 yılında Sarıyer Sulh Ceza'nın açtığı dava 1999 yılında 14 adet özel orman alanında kalan blokun müsaderesine karar vermiş ve karar onanmıştır. 300 ailenin yani 2000'den fazla kişinin oturmakta olduğu bu blokların bu yıl gelen ödenekle ve yapılan ihale sonucu üzerinde kalan müteahhit firması tarafından yıkımın gerçekleştirileceği Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğü'nün 23.10.2012 tarih 3130 sayılı yazılarıyla ihale sözleşmesinin yapıldığı, bina teslimi için tanınan 10 günlük sürenin yarın dolduğu bilgisi kooperatifimize ulaşmıştır. Yer tesliminden sonra blokların yıkılacağı aşikârıdır. 2000 kişinin sokakta kalacağı ayrıca 3000 kişinin de ( sorunsuz bölgede ikamet eden ) mağdur olacağı malumdur. Her sorunu çözdüğüne inandığımız Adelet ve Kalkınma Partisi İktidarının biz ve bizim durumumuzda olan insanların sorununu da çözmek adına çalışmalar yaptığını, kanunlarla çözümü ulaşılabilineceğine inancımız tamdır. Çıkabilecek yasalardan yararlanabilmek için sadece zamana ihtiyacımız vardır. Yıkımın geciktirilmesi mahkeme kararını yok etmeyeceğinden her zaman uygulama yapılabilir”

Yıkım olmayacak
Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığı buradaki 14 blokun yıkım işlerini ihaleye çıkarttı. Yapılan ihale gereği Orman Bölge Müdürlüğü yarın (Cuma) yer tesliminde bulunacak. Ancak olayı siyasi boyuta çeken bazı gazetelerin yazdığı gibi herhangi bir yıkımın olmayacağı öğrenildi.

Bu haber toplam 22114 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT