Ustalık belgelerini Kaymakam'ın elinden aldılar

Ustalık belgelerini Kaymakam'ın elinden aldılar
Sarıyer Kaymakamlığı ve Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen kursa katılanlar ustalık belgelerini Kaymakam Karaman’ın elinden aldı.

Sarıyer Kaymakamlığı ve Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle verilen' Ustalık Sınavları ve Usta Öğreticilik' eğitimleri sonunda, İstanbul Oto Sanatkârları Esnaf Odası'nda belge dağıtım töreni düzenlendi. Törene Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ve meslek oda başkanları da katıldı.

ustalik2.jpg

Kursiyerlere belgelerini veren Kaymakam Karaman, “Eğitimde başarılı olup sertifikalarını almaya hak kazanan kursiyerlerin belge dağıtım törenlerine bizzat katılmak istiyorum. Çünkü bu tür davranışların öğrencileri motive edeceğini ve kursiyerlerin çalışmalarına şevkle devam edeceklerini düşünüyorum. Bu güzel tabloda bulunmaktan ve sanatkârlığı nesilden nesile aktaracak olan öğrencilerle bu heyecanı yaşamaktan İlçe Kaymakamı olarak son derece memnunum. Yaptıkları tüm çalışmalardan dolayı İstanbul Oto Sanatkârları esnaf Odasına ve bu eğitimlere destek olan Atatürk Mesleki eğitim Merkezine teşekkür ediyorum. Yetiştirdikleri ara elemanların ülkemize çok büyük katkı sağlayacağını ve bilinmeyen meslekler konusunda çocukların bilinçlenerek doğru adımlar atacaklarını aynı zamanda Oto Sanatkârlığının toplumda kabul görmüş değil, çocukların yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda meslek seçmeleri konusunda atılacak adımlardan biri olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
ustalik1.jpg
 
Karaman, belge dağıtım töreninden sonra bu tür projelere her zaman destek olmaktan mutlu olacaklarını ve her zaman Sarıyer’i kalkındırmak ve geliştirmek için, Sarıyer halkının istihdamı için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine eklediler.
 

Bu haber toplam 4052 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT