Uskumruköy balık hali gibi

Uskumruköy balık hali gibi
Sarıyer Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından Uskumruköy'ün 9 sokağına çeşitli balık adı verilince, “Köy balık haline döndü” esprilerine konu oldu.
Köylerin mahalle statüsüne kavuşturulup, ilçe belediyelerine bağlanmasından sonra yapılan çalışmayla bu yerlerdeki sokak adları da belirlendi.

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Numarataj Birimi’nin yazısı ile ele alınan isimlendirme sonrası Uskumruköy’deki 9 sokağın adı, Lüfer, Tekir, İstavrit, Zargana, Sardalya, Kofana, Çinekop, Hamsi ve Sarıkanat Sokağı olarak belirlendi. Bir sokağa ise Yengeç Sokak adı verildi. 

Köylükten çıkıp, mahalle olan Uskumruköy’deki sokakların bu şekilde adlandırılmasını uygun bulan Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri Hüseyin Coşkun, Nasuh Aşantuğul ve Mehmet Çakır’ın Belediye Meclisi’ne sunduğu rapor, meclis tarafından kabul edildi. Meclisi izleyen bazı vatandaşlar “Sarıyer Belediyesi söz verdiği balıkçılar çarşısını yapmadı ama balıkların ismini yaşatacak bunu başardı” diye espriler yapmayı ihmal etmedi. 

Bu haber toplam 4990 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum