Unutulmaz Türk Sanat Müziği Sanatçıları

Unutulmaz Türk Sanat Müziği Sanatçıları

Müzik zevklerinin kişilere göre birbirinden ayrışması tartışılmaz bir gerçektir. Ancak uzun yıllardan bu yana müzik piyasasındaki varlığını korumayı başarmış Türk sanat müziği şarkıları ve sanatçıları, müzik denildiğinde köklü bir yapıyı işaret etmektedir. Yeni nesil kuşaklarının bile tanıdığı Türk sanat müziği sanatçıları, kuşaklar boyunca TSM şarkılarının unutulmadan, kaybolmadan yaşamasına vesile olmaktadır.

Bu sanatçılar arasında gerek sesi gerek nezaketi gerek müziği ile ön plana çıkan Aylin Şengün Taşçı’nın Bir Kızıl Goncaya Benzer sözleri internette halen en çok aratılanlar arasında yer almaktadır. Müzik tarihi boyunca birçok sanatçının seslendirdiği bu şarkı, TSM şarkıları arasında Aylin Şengün Taşçı ile özdeşleşmiş şarkılar arasında kendinden söz ettirmektedir. Taş plaklardan internet ortamlarına kadar gelen bu şarkı, dinleyenlerin ruhunda müziğin iyileştirici etkilerini göstermektedir.

Bir Kızıl Goncaya Benzer Şarkısı

Çıktığı ilk günden bu yana sevenlerinin gönlüne taht kuran, eskimeyen, unutulmayan şarkılar arasındaki tahtını her devirde korumaya devam eden bu şarkıyı en iyi kim söyler diye sorulduğunda tüm parmaklar Aylin Şengün Taşçı’yı işaret etmektedir. Sesinin buğusu ile yüreğinden okuduğu tüm Aylin Şengün Taşçı şarkıları olduğu gibi bunda da dinleyicinin yüreğinin köşesine dokunmayı başarmaktadır.

Sözlerinin derinliği, sanatçının büyüleyen sesi ile birleştiğinde ortaya tam bir TSM müziği ziyareti çıkmaktadır. Dinleyenlerin “bir daha, bir daha” diye tezahürat yapmaktan kendini geri alamadığı bu şarkı, popülerliğini korumaya günümüzde devam etmektedir.

Aylin Şengün Taşçı Albümleri

Yüzünün güzelliği ve ruhunun nezaketini sesine yansıtan TSM sanatçılarının başında yer alan Aylin Şengün Taşçı, 2004 yılından bu yana müzik dünyasında sevenleri ile albümlerini paylaşmaya devam etmektedir. Birbirinden güzel şarkılarının bulunduğu Aşktan Yana, Huzur, Hatırla, Aşina, Ok Gibi Hublar, Andıkça gibi albümleri en çok satan TSM albümlerinin arasında boy göstermektedir.

Onlarca sanatçının ardından Bir Kızıl Goncaya Benzer adlı parçayı seslendiren TSM sanatçıları kervanına katılan Aylin Şengün Taşçı’nın bu şarkıyı seslendirdiği albümü 2014 yılında müzik piyasasına kazandırılmıştır. Aşktan Yana adlı albümünde yer alan bu parça ile Taşçı, müzik severlerin dikkatini çekmiş ve adından daha çok söz ettirmeye başlamıştır.

Muhayyer Kürdi makamında bestelenen Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın parçasının Aylin Şengün Taşçı yorumu 2014 yılında Taşçı ile benimsenerek isimleri birlikte anılmaya başlanmıştır.

Bu haber toplam 9213 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT