Uğur Mumcu Sarıyer'de anıldı

Uğur Mumcu Sarıyer'de anıldı
Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu ölümünün 20. Yılında Sarıyer’de anıldı.

 

24 Ocak 1993'te evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu, ölümünün 20. yıldönümünde Sarıyer’de de çeşitli etkinliklerle anıldı. 

Türkiye'de araştırmacı gazeteciliğin öncülerinden sayılan Uğur Mumcu katledilişinin 20.yılında CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri çeşitli etkinliklerle anıldı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz sabah Koru Park’ta organize ettiği kahvaltıda yerel basınla bir araya geldi. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu kahvaltıda Başkan Deniz, Uğur Mumcu ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

fotogaleri.jpg

ugur_mumcu_anma_kck_mehmet_deniz.jpg
 
Deniz, “Uğur Mumcu’ları öldürmeyeceğiz, içimizde yaşatacağız”
Başkan Deniz, “Bugün 20 yıl önce katledilen araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün yirminci yıl dönümü. Uğur Mumcu cesur, halk adamı ve büyük bir araştırmacıydı. Mumcu’nun ölümü aslında uyuyan bir devi uyandırdı. Cenaze töreninde yüz binler, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganlarıyla haykırdı. Sakıncalı Piyade adlı eseri 700 kez sahnelendi. Yaşadığı dönemde ülkedeki karanlık ilişlerin aydınlığa çıkartılması noktasında önemli rol oynadı. Mafya, ticaret, siyaset üçgenindeki yazıları büyük ilgi gördü. “Bu ülkede bir dinci Başbakan, bir başka dinci ise Cumhurbaşkanı olacak” diyerek dünden bugünü gören aydın bir insandı. Terör ve silah kaçakçılığı ile ilgili çok önemli araştırmaları vardı. Bugün onu bir çeşit etkinlikle Sarıyer’de yad etmeye çalışacağız. Uğur Mumcu gibi nice aydınlarımızı, devrimcilerimizi kaybettik ancak onları öldürmeyeceğiz, içimizde yaşatacağız” dedi. Deniz konuşmasının ardından gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uğur Mumcu Sarıyerde anıldı galerisi resim 2

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı
Daha sonra Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na CHP İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenkleri bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu ve Dernek Saymanı Selahattin Kırçal, Uğur Mumcu anısına kısa birer konuşma yaptılar. Sarıyer Meydanındaki anma töreninde Belediye Başkan Yardımcıları, Dr. Cengiz Alp ve çok sayıdaki CHP’li hazır bulundu. Törene katılanlar daha sonra Kültür Merkezi’nde Av. Celal Ülgen’in konuşmacı olarak katıldığı “Özgür Basın ve Bağımsız Yargı” konulu panele katıldı.

 

Bu haber toplam 3548 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum