Ucuz ve kalitesiz kozmetik ürünler ve zararları

Ucuz ve kalitesiz kozmetik ürünler ve zararları
Ucuz ve kalitesiz kozmetik ürünlerini kullanmaktan kaçınmalısınız.

 

Ucuz ve Kalitesiz Kozmetik Ürünler ve Zararları
İlk insandan bugüne güzellik ve güzelleşme, insanlık tarihinin gündeminde ilk sıralarda yer almayı başarmış bir olgu olarak varlığını göstermiştir. Dış görünüşün insanlar arası ilişkilerde büyük önem taşıması nedeniyle elbette başta kadınlar olmak üzere tüm insanların hayatında güzellik ve estetik; güzel ve pürüzsüz bir ten, büyüleyici bakışlar, canlı ve parlak saçlara sahip olmak için en çok çaba ve para harcanan amaç olarak yer almıştır.
 
SAĞLIKLI BESLENMENİN YANINDA CİLT BAKIMIDA ÖNEMLİ
Kozmetik ürünler de, insanların bu amacını en çabuk ve en acısız biçimde gerçekleştirmede en önemli yardımcı olarak ortaya çıkmıştır. Bu ürünler insanlara sadece estetik ve güzellik değil, aynı zamanda kendine güven ve pozitif hissetme gibi psikolojik faydalar da sunmaktadır. Güzel, genç, kusursuz, kırışıksız ve sağlıklı bir cilde sahip olmak yaşadığımız dünyada, çevre kirliliği ve stres gibi iç ve dış etkenler nedeni ile elde tutulması gittikçe zor olan değerler olarak kendini göstermektedir. Bu nedenle Kleopatra gibi olmak için, sağlıklı beslenmenin yanında cilde bakım yapılması da oldukça önemli bir uğraş haline gelmiştir.
 
Bu noktada, cilt temizleyiciler, anti-aging bakım ürünleri, yüz, el, ayak, göz çevresi ve vücut bakım ürünleri, makyaj malzemeleri cilt sıkılaştırıcılar, canlandırıcılar gibi çok çeşitli ürün ve markalardan oluşan kozmetik ürünler imdada yetişmektedir. Bugün kadınlarla beraber erkeklerin de her zaman bakımlı ve güzel görünme isteklerini karşılamaya yönelik kozmetik ürünler, milyarlarca doların döndüğü bir pazar haline gelmiştir.
 
DENETİMSİZ ÜRÜNLERE DİKKAT
Pek çok girişimci de bu güzellik piyasasına girerek bu büyük pastadan pay almak istemektedir. Ancak bu durum dev firmalarla rekabet etmekte zorlanan bu yeni girişimcilerin; insan sağlığına zararlı olan ve hayvanlar üzerinde deneyler yapılarak üretilen ucuz ve kalitesiz ürünler üretmesine neden olmaktadır.Kalitesiz ve ucuz ürünler içlerinde barındırdıkları kimyasallar nedeni ile hem insan hem de hayvan sağlığına ciddi zararlar vermektedir. Özellikle tavşan ve kemirgenler üzerinde deneyler yaparak üretilen ürünler milyonlarca hayvanın yaşamına malolmaktadır. Bu nedenle tüketicilerin bilinçli tercihler yaparak kozmetik ürün alırken ucuz ve kalitesiz ürünlerden uzak durmaları, bitkisel içerikli ve hayvanlar üzerinde deney yapılmaksızın üretim yapan markaların ürünlerini satın almaları, doğru ve bilinçli kullanmaları gerekirse güzellik uzmanlarının tavsiye ve yönlendirmeleri ile kozmetik ürün marka ve türleri arasından kendileri için en doğru ve sağlıklı tercihi yapmaları çok önemlidir.Güzelleşmek adına ne kendi sağlığımızı riske atmalı ne de masum hayvanların hayatlarından olmasına sebep olmalıyız.

Bu haber toplam 5837 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT