Turyapı Sarıyer Evleri'ne Yargıtay tokadı!

Turyapı Sarıyer Evleri'ne Yargıtay tokadı!
İmar kirliliği ile bilinen Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri Sitesi’ne tokat gibi bir cevap da yargıdan geldi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Turyapı’nın Sarıyer Manşet Gazetesi’ne açtığı davada, Sarıyer Manşet’i haklı bularak yerel mahkemenin kararını bozdu. Mahkeme masraflarının Sarıyer Manşet’e geri ödenmesini hükmetti. 

Sarıyer Manşet’in haberleri gerçek ve belgeli 
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nde oybirliği ile alınan kararda, Sarıyer Manşet Gazetesi’nin haberinin belgeli, hukuka uygun ve gerçek olduğu belirtildi. Kararda; “Somut olayda davacının da aralarında bulunduğu Turyapı sakinlerinin Sarıyer Belediye Meclis Toplantısı’na katıldıkları, davacının Sarıyer Manşet muhabirlilerini tehdit ederek saldırı girişiminde bulunduğu belirtilmiştir. Dosyadaki toplantı CD’si çözümü ve tanık anlatımlarından haberin görünür gerçekliğe uygun olduğu, kamuoyu ilgisinin de bulunduğu, haberin bu hali ile hukuka uygunluk unsurlarını taşıdığı anlaşılmaktadır. İstemin tamamen reddine karar verilmesi gerekirken yanılgılı gerekçe ile davanın kısmen kabulüne karar verilmesi doğru görülmemiş ve hükmün bu nedenle bozulması gerekmiştir. Sonuç olarak; Temyiz edilen kararın yukarda açıklanan nedenlerle bozulmasına, bozma nedenlerine göre davalıların diğer temyiz itirazlarının ve incelenmesine yer olmadığına, mahkeme masrafların davalılara ödenmesine oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Şaibeli iddialardan dolayı plan tadilatı reddedilmişti 
İlk defa Sarıyer Manşet Gazetesi'nin ortaya çıkardığı Turyapı'daki imar yolsuzluğu 2013’un Ağustos ayında meclise gelmişti. Şaibeli iddiaların olduğu dönemde Zekeriyaköy Kasapçayırı Mevkii’nde bulunan Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri Sitesi’nde işgalli otopark alanlarının yeşil alanlarla değiştirilmesi ile ilgili yapılması istenilen imar plan tadilatı Sarıyer Belediye Meclisinde oybirliği ile reddedilmişti.

Gazetemiz saldırıya uğramıştı 
Turyapı Boğaziçi Sarıyer Evleri Sitesi’ndeki imar yolsuzluğunu ilk defa Sarıyer Manşet Gazetesi ortaya çıkartmış ve gazetemiz meclis toplantısında saldırıya uğramıştı. Daha sonra Turyapı’da oturan İbrahim Yıldız isimli şahıs Sarıyer Manşet Gazetesi’ne dava açmıştı.

Özdemir, “İşgalciler ve göz yummalar hakkında dava açacağız” 
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin kararından sonra açıklama yapan Sarıyer Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir, “Doğru ve ilkeli haberciliğimiz hukuk önünde bir kez daha kanıtlanmıştır. Gazetecilik ilkelerinden hiçbir zaman ödün vermedik vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ayrıca gecekondular halkın tepesine yıkılırken, mahkeme kararlarına rağmen Turyapı’daki kaçakların yıkılmamasına da anlam veremiyoruz. Yeşil alanları işgal eden ve buna göz yumanlar hakkında dava açacağız. Avukatlarımız gerekli tespitleri yaptılar. İmar yolsuzluğu net bir şekilde ortadayken bunu aklamak için konuyu yine meclis gündemine getirmeye çalışıyorlar. Ortada bu kadar şaibe varken meclis üyelerinin nasıl bir karar vereceğini de açıkçası merak ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 18499 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT