TÜGVA Yaz Okulu'na yoğun ilgi

TÜGVA Yaz Okulu'na yoğun ilgi
Türkiye Gençli̇k Vakfı (TÜGVA) Sarıyer İlçe Temsi̇lci̇li̇ği̇’ni̇n düzenledi̇ği̇ Yaz Okulu ve Doğa Kampı yoğun ilgi görüyor.  

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sarıyer İlçe Temsi̇lci̇li̇ği̇’ni̇n gençlerin eğitim hayatlarını destekleyecek, bunun yanında onların ahlaki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak Yaz Okulu ve Doğa Kampı programları yoğun ilgi görüyor.

2-28 Temmuz tarihleri arasında ortaokullar için Şehit Muharrem Kerem Yıldız İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Yaz Okulu’na yaklaşık 400 öğrenci katılırken, lise öğrencilerinin katılacağı Doğa Kampı için ise yine 300’ün üzerinde kayıt alındı. Öğrencilerin yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek, verimli şekilde geçirmelerini sağlayan Yaz Okulu ve Doğa Kampı programları, ahlak ve dini eğitimlerle birlikte içerisinde çeşitli spor aktivitelerini de barındırıyor. 

tugva2.jpg

TANRIVERDİ; “TUGVA’NIN PROGRAMLARINA YOĞUN BİR İLGİ VAR”

Yaz Okulu ile ilgili Sarıyer Manşet’e açıklama yapan TÜGVA Sarıyer Temsilcisi İlyas Tanrıverdi; ”TÜGVA’nın yaz okulu programı ortaokul öğrencilerine yönelik bir çalışma oldu. Bu program dolu dolu hem İslami Bilimler ve Değerler Eğitimi, sportif aktiviteler çocuklarımızın hem fiziki hem zihinsel hem de manevi gelişimleri anlamında ciddi katkılar sağlayan bir çalışma oldu. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu programda önümüzdeki yıl hem öğrenci sayısını daha arttırarak kategoriler ve ders programlarını daha da zenginleştirerek çok daha profesyonel bir program yapmak istiyoruz. Şuanda 350’nin üzerinde öğrencimiz var yaz okulumuzda. Önümüzdeki yıl bu sayıyı bine çıkartarak üç okulda birden yapmayı hedefliyoruz”dedi.

tugva1.jpg

TOPLUMUN TÜM KATMANLARINDAN ÖĞRENCİ GELİYOR

Toplumun tüm katmanlarından, her görüşten öğrencinin Yaz Okulu’na katıldığını vurgulayan Tanrıverdi; “Vakfımızın ortak paydası vatan, millet, bayrak. Milli-manevi değerlerimizin öğrencilerimize aktarılmasıdır. Gençlerimiz tarihini öğrenirken aynı zamanda inovatif düşünerek geleceğe de emin adımlarla geçmişinden aldığı güçlü medeniyet müktesebatına bakarak modern dünyadaki akranlarıyla boy ölçüşecek derecede yeniliklere açık olarak faaliyetlerimize bu perspektifle devam ettireceğiz” diye konuştu.

tugva3.jpg

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN 

Programların İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İBB ve TÜGVA arasında imzalanan protokolle yapıldığını belirten Tanrıverdi, “Milli Eğitim’deki ilahiyat fakültesi ve spor akademisi mezunu öğretmenlerimiz eğitimlerimizi veriyor. İnternet üzerinden ve Ferahevler şubemizden başvuruları alıyoruz. Yaz Okulu 1 ay liseliler için doğa kampımız ise 5 gün sürmektedir” dedi.

“AMACIMIZ ATATÜRK GİBİ ÖMER HALİSDEMİR GİBİ DEĞERLER YETİŞTİRMEK”

Programların içeriği ile ilgili de konuşan Tanrıverdi; “TÜGVA geleceğe emin adımlarla yürüyen milli ve manevi değerli yüksek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi, Ömer Halisdemir gibi Fatih Sultan Mehmet gibi değerli bu ülkeye yetiştirecek gençleri ülkemize kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

tugva5.jpg

DOĞA KAMPI AĞUSTOS’TA

Doğa Kampı’nada yoğun bir talebin olduğunu belirten Tanrıverdi, “Ağustos’ta lise erkek öğrencilerimiz ve kız öğrencilerimiz için Saros Körfezi’nde bir lise kampımız olacak. Öğrencilerden ve ailelerinden yoğun istek alıyoruz. Önümüzdeki yıl bu sayılar daha da artacak” dedi.

Doğa Kampı’nı kaçırmayın!

Doğa Kampı’na katılmak isteyen öğrenciler 28 07 2017 Cuma gününe kadar kayıtlarını Yeniköy Bağlar Mevkii’ndeki Şehit Muharrem Kerem Yıldız İmam Hatip Ortaokulu’nda, bu tarihten sonra ise Ferahevler Mahallesi’ndeki Adnan Kahveci Cad no:39 K.2 adresindeki TÜGVA SARIYER İlçe Temsilciliği’nden yaptırabilir. (Sarıyer Manşet)

tugva4.jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 11849 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum