Tekin, Büyükşehir Yasası’nı anlattı

Tekin, Büyükşehir Yasası’nı anlattı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “Büyükşehir Yasası’ konulu panelde konuşmacı olarak katıldı.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen panele gösterilen büyük ilgi gözden kaçmadı. Partililerin büyük ilgi gösterdiği panele İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in yanı sıra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediye meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcılar da katıldı.



Gürsel Tekin; “Yerel yönetim yasası ranta dayalı bir yasadır”
Partililer tarafından büyük ilgi gören Gürsel Tekin konuşmasında, deprem yasası ve büyükşehir yasasıyla ilgili hükümete sert eleştirilerde bulundu. Tekin, “Sarıyer’de yurttaşlarımızın %80’inin mülkiyet sorunu varsa, TBMM’de yasaları hazırlayanların tamamı şapkalarını önüne koymaları gerekiyor. Hangi demokratik ülkede bir bürokrat kentle ilgili karar verebilir? Seçilmiş bir grubun plan yapma yetkisi olabilir? Ne yazık ki Türkiye’de bu yaşanıyor. Belediye başkanımızın plan yapma yetkisi yok ama Özelleştirme İdaresi’ndeki bir bürokratın plan yapma yetkisi var. Yerel yönetim yasası ranta, yolsuzluğa dayalı bir yasadır bunun derhal değişmesi lazım. Dünyada uygulanan Yerel Yönetim Yasası’nı Türkiye’de harekete geçirelim buradan çağrıda bulunuyorum. Türkiye’de ne yazık ki binlerce yurttaşımızın mülkiyet sorununu çözebilmiş değiliz” dedi. 3.köprü ile ilgili de konuşan ve yeşilin yok edilmek istendiğini belirten Tekin, "Bunlar yeşili seviyorlar ancak dolar yeşilini seviyorlar” diye konuştu. Tekin konuşmasından sonra partilileri dinledi. Birçok kişinin Sarıyer’de cem evi yapılması için Gürsel Tekin’den istekte bulundu.



Mehmet Deniz, “Bu anlayışı CHP ile yıkacağız”
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz de yaptığı konuşmada, Yerel Yönetimler Yasası’nın yoksul halkın mülksüzleştirilmesi için TOKİ’nin bir projesi olduğunu söyledi. Deniz, “Bu paranın iktidarıdır. CHP anlayışı ile bunu yıkacağız. Mevcut sistem artık tıkandı. Sistem çöktü. Bu sistem bugüne kadar vaat ettiklerini yerine getirememiştir. Yol sosyal demokratların, CHP’nin ve solcuların yoludur” dedi.



Sarıyer’i CHP’den kimse alamayacak çünkü örgütü var
Yasa kapsamında Sarıyer’e bağlanan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleriyle ilgili de konuşan Deniz, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in tamamen dışında bir tavır ortaya koydu. Deniz, “Yerel yönetim yasasıyla birlikte üç mahallemiz daha oldu. AKP İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bu sınır değişikliğini gerçekleştirmek için 10 gün Ankara’da yatıp kalktılar ve başardılar. Amaç son seçimde CHP’nin Sarıyer’i kaybetmesidir. Bütün bunlara rağmen oradaki vatandaşlarımız hangi partinin seçmeni olursa olsun Sarıyer’de CHP iktidarını kimse bizden alamayacak. Onlar da bizim yurttaşlarımız gideriz, çalışırız ve o vatandaşlarımızın da oylarını alırız. Birileri her ne kadar görmemezlikten gelse de Sarıyer’in örgütü var, Sarıyer’i CHP’den başka kimseye bırakmaz bu örgüt” dedi.



Şükrü Genç, “Verdiğimiz mücadele Derbent’i buralara getirdi”
Derbentli bir vatandaşın bu mahalledeki dönüşüm projesini eleştirmesiyle Belediye Başkanı Şükrü Genç söz aldı. Genç, “CHP’nin iktidar olması halinde özellikle halktan yana çözümlerin o zaman gerçekleşeceğini herkes biliyor. Mahallelerde yaptığımız toplantılarda anlattığımız tek bir şey var, halkın temel sorunlarını halk iktidarıyla çözebilirsiniz. Biz Sarıyer Belediyesi’ni devraldığımızda çözümün hep halktan yana olduğunu çok iyi biliyoruz. Özellikle Derbent’le ilgili işin başından şu ana kadar gelmesi CHP’nin iktidar olduğu bir ilçede gerçekleşiyor. Alınan mesafenin, gösterilen direncin, verilen mücadelenin yadsınmaması gerekir. Biz size danışmadan halk adına hiçbir şekilde imza atmayacağız dedik ve imza atmadık ve atmayacağız. Konunun Büyükşehir’de nasıl gündeme geldiğini, ne tür manevralar yapıldığını herkes biliyor. Sarıyer’de Kentsel Dönüşüm alanı olsun olmasın 3.Köprü ve gecekondu mahallelerinde yapılan manevraların hepsinin bilincindeyiz. Şuanda yapılması gereken Sarıyer’deki mevcut iktidara sahip çıkılması gerekir. Bunun dışında yapılan her konuşma ve çalışma AKP iktidarına hizmet ve uşaklık etmek olacaktır” dedi.

Panelde neler yaşandı?
Sarıyer Manşet’in objektifine takılanlar ve Mehmet Deniz’in hangi sözleri ayakta alkışlandı?

Gündeme getirmeye devam edeceğiz. 

 



Bu haber toplam 1685 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT