Tartışma meclisi erteletti

Tartışma meclisi erteletti
Sarıyer Belediye Meclisi’ni izlemeye gelen vatandaşların meclise müdahalesinden dolayı Mayıs ayının ikinci oturumu seyircisiz yapılmak üzere aynı gün başka bir saate ertelendi. 

Sarıyer Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumu için belediyenin yeni hizmet binasında toplandı. Toplantıya; İmar Islah Planları’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis gündemine dahi alınmadan dönmesine tepki gösteren Sarıyer Mahalleler Birliği temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Sakin başlayan mecliste gündem dışı söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şevket Cankur, Denetim Komisyonu çalışmalarını değerlendirdi. AK Partili Cankur, belediyedeki bazı işlemlerle ilgili eleştirilerde bulundu. Daha sonra gündem dışı konuşmalar kapsamında CHP’den Mustafa Bakır, AK Parti’den Verda Yiğit ve Salim Kain söz aldı. Daha sonra bütçe görüşmelerinde gelen eleştirilere cevap vermek için kürsüye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tok çıktı. Mustafa Tok’un konuşması sırasında meclisi izleyenler arasında tartışma çıktı.

İzlemeye gelenler tartıştı meclise ara verildi

Meclisi izleyenler arasından bir kişinin Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun’a ‘Adil yönet’ diye laf atmasıyla ortalık karıştı. Bir taraftan dinleyici sıralarındaki AK Partililer ile CHP’liler diğer taraftan Islah İmar Planları ile ilgili konuşma yapılmasını bekleyen Mahalleler Birliği üyeleri arasında tartışma çıktı. Tartışmaların alevlenmesi ve itiş kakışların başlaması üzerine Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, dinleyici sıralarının boşaltılmasını istedi.

Yaklaşık 1 saat boyunca zabıta ve belediye güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği vatandaşlar bir türlü meclis salonunu boşaltmadı. Bu arada CHP Meclis Grup Başkanı Gökan Zeybek ile AK Parti Meclis Grup Başkanı Nurettin Çelik görüştükten sonra meclis başka bir saate ertelendi.

Bu haber toplam 3343 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT