Tarihi borçlanmaya Özbalta'dan tepki

Tarihi borçlanmaya Özbalta'dan tepki
AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta 4,5 yılda borç rekoru kıran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e böyle yüklendi: “Sarıyer’i borçlarla yönetiyorsun. Bu krediyle yandaş ve candaş müteahhitlerin borcunu kapatacaksın” dedi.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 12 Milyon 500 Bin TL’lik borçlanma yetkisi daha almasına bir tepki de AK Partili Cemil Özbalta’dan geldi. Meclis toplantısında yaptığı konuşmada; Sarıyer Belediyesi’nin şişirilmiş hayali faturalarla iflasın eşiğinde olduğunu söyleyen Özbalta, “Şükrü Genç bir daha seçilemeyeceğini biliyor. Bu yüzden aldığı bu borçlanma ile yandaş ve candaş müteahhitlerin borcunu ödemek istiyor” dedi. 

CHP grubu utanmalısınız, bakın belediyeyi ne hale soktunuz
Özbalta konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Belediyemiz gecen yıl 13 Milyonluk borçlanma neticesinde, 10 milyon kredi almış, 3 milyonu faiz 13 milyon borçlanmıştır. Tekraren Sarıyer Belediyemize bir kaç ay önce borçlanmak için belediye başkanımız Sayın Şükrü Genç’e borçlanma yetkisi vermişti. Meclisimizin, sayın başkana verdiği yetki borçlanma yaklaşık 11 trilyondu, bu borçlanmanın amacı, yapılmakta olan evlendirme dairesinin yapımı içindi. Şimdi bir daha borçlanma için yetki istiyor sayın başkan CHP gurubu olarak arlanmalı, utanmalısınız. Şu belediyeyi ne hale soktunuz.
 
Yusuf Tülün’e söylemediğiniz kalmamıştı
AK Parti döneminde Yusuf Tülün, 8 milyon borçlanmak isteyince demediğiniz laf, yapmadığınız hakaretler kalmamıştı. Aldığı kredi de 4,5 milyon TL faizi ile 5,5 milyon TL idi. Oysa siz belediyeyi öz kaynaklarınızı artırmakla değil, faizli kredilerle yönetmeye çalışıyorsunuz.
 
Proje kredisinden neden vazgeçtiniz?
Belediyemiz, projeye dayalı borçlanma talebinde bulunmuş olup, İller bankası bu krediyi onaylayıp projenin yüzde 25 belediye öz kaynaklarından karşılamak kaydı ile yüzde 75 ini karşılamak üzere yaklaşık 8.250 milyonluk kredimiz de onaylanmıştır. Ancak, belediyemiz bu projeye dayalı bu krediyi, kullanmaktan vaz mı geçti? Projeye dayalı kredi demek arkadaşlar. Belediyemizin işi verdiği Müteahhit firma bir projeyi uyguladığında, hak ediş elde eder, bu hak edişi kadar parayı iller bankasından müfettişler gelir denetler ve belediye adına parayı peyder pey proje bitene kadar hak ediş yapan yüklenici firmaya öder.Yönetim kadrolarında bulunan kişilerin görevi ve dertleri,  projeleri yapmaksa, bu kredi kullanılmalıydı, yok farklı bir düşünce yapısında ise o zaman farklı oyunlar devreye girer. 

Evlendirme dairesi hani Eylül’de bitiyordu
Şimdi yeniden borçlanmak için yetki isteniyor, belediyemizin toplam borçlanma limiti yaklaşık 12 milyondur. Genellikle bu kredinin yüzde 25veya 30 kesilir ve 9 milyon TL Belediyemize verilir ki, faiziyle beraber 12 milyon TL dir. Şimdi, Belediye başkanımızın samimiyetsizliği işte burada ortaya çıkmaktadır. Amacın evlendirme dairesini yapıp Sarıyer halkına kazandırmaksa, kredimiz orada durmakta, neden projeye dayalı krediden vaz geçip de nakit likit kredi peşine düşmüş olabilirsin. Eylül ayı içinde evlendirme dairesini yapıp hizmete açma sözü veren başkanımız, bu sözünü de yemiş ve başka planlar peşine düşmüştür.  Normalde akıllı bir müteahhit ve yönetici bu projeyi şimdiye kadar bitirmiş olurdu. Bu hızla Eylül ayında buranın açılışını görmek, hayalden öteye gitmeyecek demektir. 

Müteahhitlere olan borç 45 Milyon TL’yi bulmuş
Belediye başkanımızın nakit peşine düşme sevdasının cevabi burada arkadaşlar, şu elimde görülen faturalarda ve belgeler de gizli. Öncelikle şunu belirtmek isterim, 31 Aralık 2012 Tarih itibari ile belediyemizin borcu, 180 milyon TL idi. Müteahhit ve iş yapan firmalara olan borcumuz, 21.140._miyon TL iken, Bugün Müteahhit ve iş yapan firmalara olan borcumuz, 35 milyona çıkmış. En azından 10 milyonluk da temlik konulmuş müteahhitlere olan borçlarımız 45 milyon TL merdiven dayamıştır. Bu da 2013 yılında borcumuz yaklaşık diğer borçlarla birlikte, 230 milyona çıkması demektir ki.  Bu bir iflastır, yok böyle bir belediyecilik, yok böyle bir anlayış, yok böyle bir talan belediyeciliği.

Belediye hayali faturalarla talan edilmiş 
Belediye başkanımızın nakit peşine düşme sevdasının cevabi burada arkadaşlar, şu elimde görülen faturalarda ve belgeler de gizli. Bu talan nasıl gerçekleşmiştir, şimdi bunu binlerce belge içinden bir örnek vererek açıklamak istiyorum. 800 liralık bir aracı KDV dahil 3,186.TL, 1.000._TL aracı KDV dahil 4.071._TL kiralanmış bu paralar nasıl ve ne ile ödenecektir, işte bu kredilerle ödeme yapılacaktır. Saygı değer meclis üyesi arkadaşlarım, değerli Sarıyer halkı, şu bilinmelidir ki, böyle binlerce fatura ile belediyemiz iç edilmiş, bugün gözle görülmeyen ve yapılmayan,  yatırıma rağmen borçlanmaması gereken belediyemiz, neden bu kadar borç altına girdiğini de belgeleri ve duyumları gelecek toplantılarımızda dile getireceğiz.
 
Başkanın amacı yandaş ve candaş firmaların borcunu ödemek
Belediyemizin yandaş müteahhitlere olan milyonlarca liralık borcu vardır. Bu borçlanma ile seçimlere kadar yandaş ve Candaş (yandaşı herkes bilir, Sayın başkan ve önde oturan meclis üyesi arkadaşlarım Candaş derken ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?)  firmaların ödemelerini yapıp temize çıkarmaktır.2014 yılı seçimlerinde Sarıyer de hüsrana uğrayacağını görenler,  geriye kendi yandaşlarının ve Candaşlarının adlarına bir ödeme bırakmamak için alınabilecek milyonluk kredi ile bu borçları bitirmektir. Buradan bu oyunu bozmak ve Sarıyer halkını aydınlatmak bizim insanı ve vicdanı görevimizdir.

Bu haber toplam 3649 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT