Tapusunu gösterip yolu kapattı

Tapusunu gösterip yolu kapattı
100 haneli Garipçe köyünde fıkralara konu olacak türden bir tapu meselesi yaşanıyor.

Muhtarlıktan çalışma odası isteyen Garipçeli Ayhan Aslan ret cevabı alınca yıllar önce okuma yazma bilmeyen annesinin sahte imzasıyla yol yapılan ana caddeyi ulaşıma kapattı. 200 haneli köyde tam bir trafik keşmekeşi yaşanıyor.

 
İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e açılan kapısı konumundaki 200 haneli Garipçe köyünde fıkralara konu olacak türden bir tapu meselesi yaşanıyor. Üçüncü köprünün Avrupa yakasındaki ayaklarının da yer aldığı ve balıkçılıkla geçimini sağlayan Garipçe’deki olayın baş aktörü ise 50 yaşındaki Ayhan Aslan. Garipçe Köyü Balıkçılık Kooperatifi başkanlığını yürüten Aslan, Garipçe Muhtarı Feridun Berber’den kooperatif çalışmalarını yürütmek için muhtarlığa ait olan lokal binasında küçük bir çalışma odası talep etti. Aslan’ın 110 balıkçı meslektaşının evrak ve yazışmalarını yapmak için bir masa, bir sandalye, bir göz oda isteğine muhtar Berber’den olumsuz cevap geldi. Bunun üzerine Aslan, tapusunun kendisine ait olduğunu söylediği ve yıllar önce üzerine yol yapıldığı için hak iddia etmediği Köyiçi Caddesi’nin bir bölümünü balıkçı ağlarıyla çevirerek ulaşıma kapattı. Pazar günü kahvaltı keyfi yapmak isteyenlerin Garipçe kıyısına ulaşamını sağlayan en önemli cadde balıkçı ağlarıyla çevrilince, 200 haneli köyde adeta bir trafik keşmekeşi yaşanır oldu.
 

‘Evrakta iki farklı imza var’

Tapu Kadastro, İBB, Kaymakamlık yetkililerinin Garipçe’ye gelerek incelemeler yaptığını dile getiren Aslan, “Yolun şahsımıza ait kısımları kırmızı boyalarla işaretlendi. Böylece yol geçen arazi tarafımıza tescil edilmiş oldu” dedi. Kooperatif çalışmalarını kapattığı yolda sürdürmeyi düşünen Ayhan Aslan, “Şu an yol geçen yerde eskiden dere akıyordu. O dönem, Köy Hizmetleri derenin üzerine yol yapılacağını belirterek 1,5 metrelik yer talep ettiler. Askerde olduğum 1985 yılında okuma yazması olmayan annemin sahte imzasını taklit ettiler. Annem okuma yazması olmadan nasıl imza atabilir! Zaten sahte imza olduğu iki evrakta farklı iki imza şeklinden anlaşılıyor. 1,5 metre yer isteyen Köy Hizmetleri 300 metrekarelik şahsi arazimize yol yaptı. O dönem görev yapan muhtar da köye hizmet adına bu işlere alet oldu. Neyse ki elimizde resmi tapu belgemiz var. Yıllarca bu duruma ses çıkarmadık. İnsanların işi görülsün istedik. Ancak şimdiki muhtar Feridun Berber’den kooperatif için yer isteyip, olumsuz cevap alınca, üzerinden yol geçen bize ait araziyi çevirmek zorunda kaldık” dedi.  
Aslan, kooperatif için yer tahsis etmeyen muhtara kızgın olduğunu belirterek, “Balıkçı arkadaşlarımın bir sürü evrak işi oluyor. Köye ait olan lokalde bir göz odalık yer verse ne olurdu! Şimdi her ay cebimden 200 lira harcayıp rutubet kokusundan girilemeyen bir depo yerinde kooperatif için çalışıyorum. Avukatlarla konuştum. Anneme sahte imza attırılarak elimizden alınan arazi için geçmişe dönük dava açarsam 30 yıllık kira parası alacağımı söylediler” ifadelerini kullandı.
 

Muhtar: Anlamış değilim

Garipçe Köyü Muhtarı Feridun Berber ise Ayhan Aslan’ın kendisine yönelik eleştirilerine şöyle cevap verdi:
“Kooperatifin ismi var, faaliyeti yok. Kooperatiflerin kar payları, çalışma alanları olur ama bizim köydeki balıkçı kooperatifinin sadece tabelesı var. Muhtarlığa ait lokalle ilgili devam eden bir dava var. Kiracıyı çıkarttığımız için bizi mahkemeye verdi.
Dosya, Yargıtay safhasında. Böyle bir durumda Aslan için nasıl yer tahsis edebilirim? Kendisi bu durumu biliyor. Çevirdiği yol şahsi tapulu yeri. İBB’den Tapu Kadastro ve İBB’den gelip baktılar. Ancak yol kapatarak insanları mağdur etmenin bir anlamı yok ki! Yıllarca balıkçıların evrakları muhtarlıkta muhafaza edildi. O zamanlar iyiydik şimdi mi kötü olduk? Valilik ve Kaymakamlık isterse yetki kullanarak yolu açtırabilir.
Ben durumu Kaymakamlığa ilettim. Devlet büyüktür. Çıkan sonucu hep beraber göreceğiz. Devlet yöneticileri gereği neyse yapacaktır. Lokalle ilgili dava sonuçlanırsa Aslan’a çalışma yeri veririz. Kooperatif başkanı olarak ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim.”
 
Sarıyer Kaymakamlığı ise aldığı kararla yolun açılması için jandarmaya yazı yazdı. Ancak tapu sahipleri alınan kararın haksız olduğu gerekçesiyle  karara itiraz edip dava açmaya hazırlanıyor.

 

Bu haber toplam 6782 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT