Tanıtım filmi çekimi

Tanıtım filmi çekimi

Markalar, reklamlarında ünlü filmlerin olay örgüsünü kullanmaya veya bu filmlerin sahnelerini yeniden çekmeye karar verdiklerinde büyük risk alırlar. Tüketicilerin zaten belirli bir film standardı vardır. Onlar, orijinali iyi hatırlıyorlar ve yeni çekimi kabul edebilmeleri ise çok zor olacaktır. Ancak nostaljik notlar güçlü bir araçtır. Doğru oynar ve beklentileri hayal kırıklığına uğratmazsanız, bu ikili bir zafere dönüşür. Marka, aynı anda sevecen anılarla birlikte sempati uyandırabilir ve yeni bir ürünü başarıyla sergileyebilir.

Tanıtım filmi çekimi, özellikle büyük firmalarda kendini daha net bir şekilde ortaya koymaya başlamıştır. Bunun için tek başına çekilen tanıtım filmlerinin yanı sıra aynı zamanda farklı markaların birleşerek ortak bir tanıtım yazısı oluşturması da mümkün olmaktadır. Bununla birlikte bazı markalar ise geçmişte çekilmiş olan filmlerden çeşitli kareleri kendi reklam anlayışına uygun bir şekilde dizayn ederek yeniden çekebilmektedir. Bu aşamada bir film sahnesini kullanarak kendi reklam çalışmalarını yapabilmektedirler. Bu kapsamda ele alındığında sizler için bir örnek vereceğiz.

Domino's Pizza ve Ferris Bueller

Domino's Pizza nostaljik bir film karesini modern bir şekilde yeniden çekmeye ve bu çekimin aynı zamanda kendi reklamları olarak kullanılmasına karar verdi. Şirket, Domino's Tracker akıllı saat uygulamasını sergilemek için "Ferris Bueller'le Bir Gün (Ferris Bueller's Day Off)" isimli 80'lerin kült filminin en ünlü sahnelerinden birini canlandırdı.

Orijinalle maksimum güvenilirlik elde etmek için, 1,5 dakikalık video ünlü filmle aynı evde çekildi. Bu kısa remake, orijinal filmde Ferris'in arkadaşını oynayan Alan Ruck tarafından canlandırıldı. Bu çekimler sırasında birçok figür etkileyici şekilde aynı olarak kurgulandı. Özellikle sahneler neredeyse birebir aynı olacak şekilde ayarlanmak ile birlikte tek fark ise çekimin ana konusu oldu. Bu sayede hem tanıtım filminin çekimi sağlanmış oldu hem de izleyicilerin daha farklı bir çalışma sayesinde farkındalıklarının da artması sağlanmış oldu.

Reklam filminde vurgulanmak istenen asıl konu ise Domino's Tracker akıllı saat uygulaması ile verdiğiniz siparişin nerede olduğunu ve kaç dakika sonra kapınızda hazır olacağını kolaylıkla öğrenebilmenizdir. Aşağıda ki videonun son tarafında yeni hazırlanmış tanıtım filmini, sağ tarafında ise orijinalini görebilirsiniz.

Tanıtım filmi çekimi

Sizlerde bunun gibi farklı amaçlarla tanıtım filmi çekimi yaparak firma, ürün ya da hizmetlerinizin tanıtımını yapabilirsiniz. Özellikle hazırlanan bu filmler sayesinde daha fazla insana ulaşabilme ve insanları bu noktada daha fazla aydınlatarak onların ürünlere olan ilgisini arttırmanız mümkün olacaktır.

Bu sayede daha fazla insana ulaşabilecek ve bu sayede firmanızı, ürün ve hizmetlerinizi daha iyi bir şekilde anlatabileceksiniz. Bu durum aynı zamanda sizlere ekonomik olarak da bir artış sağlayacaktır ve özellikle de tanıtım konusunda oldukça ileri aşamalara ulaşabileceksiniz.

Günümüz teknolojilerinde, sinema sektöründe öne çıkan farklı bir bakış açısı getiren droneları kullanan havadayız gibi markalarda var. İstanbul saray muhallebicisi reklam filmi, Rahmi Koç Müzesi, Divan Acenteler Gecesi MFÖ Konseri Etkinlik Çekimi,  Academia Viva Öğrenci Yurdu Tanıtım Filmi ve daha bir çok çalışmalarında dronu çok aktif kullanmışlar. Aşağıdaki linkten bazı tanıtım filmi örneklerini inceleyebilirsiniz.

https://www.havadayiz.com/hizmetlerimiz/tanitim-filmi/

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT