Süleymancıların okullarına büyük şok!

Süleymancıların okullarına büyük şok!
Son dönemde çıkan ses kayıtları Sarıyer’deki Süleymancıların okullarına da büyük darbe vurdu.

24 Haziran seçimlerinde ve sonrasında ortaya çıkan ses kayıtları Süleymancılar Cemaati olarak bilinen okullara da büyük darbe vurdu. Veliler çocuklarının kayıtlarını geri almaya başlarken, önceki yıllarda kurban kesimleri için yapılan bağışlarda da büyük azalmanın yaşandığı belirtiliyor.  

Özelikle 15 Temmuz sonrasında FETÖ okullarının kapatılmasıyla birlikte yoğun talep alan Süleymancılar Cemaati’nin okulları yüksek bedellerle kayıt alıyorlardı. Sarıyer’deki okulları da özellikle AK Parti tabanından yoğun talep görüyordu. Ancak 24 Haziran seçimlerinde Süleymancılarla ilgili “Recep Tayyip Erdoğan’a karşı, Meral Akşener’i destekleme” yönünde çıkan ses kayıtları olayın seyrini tamamen değiştirdi.

Önceki yıl araya torpil koyarak çocuklarını kayıt ettirmek için büyük çaba harcayan veliler, bu kez de “Süleymancı” damgası yememek için çocuklarını bu okullardan alma yarışına girdi. Devlet okulları dururken çocuklarını cemaatlere yerleştirmek için yarışa giren velilerin bu tutarsız hareketleri ise ayrı bir tartışma konusu oldu.

Bu haber toplam 10452 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT