Süleyman Soylu: 16 Nisan'da bu vatan bizimdir diye haykıracağız

Süleyman Soylu: 16 Nisan'da bu vatan bizimdir diye haykıracağız
Referandum çalışmaları kapsamında Sarıyer’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı mitingde konuştu.

Sarıyer’de miting yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “16 Nisan'da sadece 18 maddelik bir referanduma değil, on yıllardır bu ülkenin çektiklerine karşı 'bu ülke bizimdir, bu vatan bizimdir' diye haykırmaya gidiyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, referandum çalışmaları kapsamında Sarıyer’e geldi. Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan Soylu, 16 Nisan'da sadece 18 maddeyi değiştirecek bir anayasa değişikliği için referanduma gitmediklerini belirterek, "Biz aslında yıllardan beri bu ülkeyi terbiye etmeye çalışan, her gelişmesine 'hayır' diyenlere, şu millete yukarıdan aşağıya bakıp 'biz efendiyiz biz ülkeyi yönetiriz, siz kimsiniz? Siz ancak iktidar olursunuz, ancak muktedir olan biziz' diyenlere karşı hep birlikte 16 Nisan'da büyük bir haykırışı ortaya koymak ve 16 Nisan'da sadece 18 maddelik bir referanduma değil, on yıllardır bu ülkenin çektiklerine karşı 'bu ülke bizimdir, bu vatan bizimdir' diye haykırmaya gidiyoruz." ifadesini kullandı.

soylu3.jpg

PATRON MİLLETTİR

"61 anayasası ve 82 anayasası ayıplı anayasadır." diyen Soylu, şunları kaydetti: "İkisi de hayırsız anayasalardır. Birisi rahmetli Menderes'in idamı ve kanı üzerinden inşa edilmiştir, ötekisi de darbecilerin 'ne olacak canım, darbenin olgunlaşması için bu çocukların birbirlerini öldürmesini bekledik' diyenlerin inşa ettikleri hayırsız anayasalardır. Onların üzerinden kendilerine milletin iradesini bir tarafa itip daha sonra Yargıtayı başımıza patron yaptılar, Danıştayı başımıza patron yaptılar. Bir gün geldi Anayasa Mahkemesini başımıza patron yaptılar. Bir gün IMF'yi, bir gün değerlerimize, anne-baba sevgimizi, geleneğimizi itibarsızlaştırmaya çalışan medya baronlarını patron yaptılar. Bir gün bu ülkede uluslararası sermayeyi patron yaptılar, bir gün darbecileri patron yaptılar. 16 Nisan bizim için şu tarihin adıdır; onların atadığı patronlar değil, 16 Nisan'da bu millet sandığa gittiğinde haykıracak, 'patron millettir'."

soylu5.jpg

"BU MİLLETİ ALDATMAK, BU ÜLKEYİ BÖLMEK VE PARÇALAMAK İÇİN HER ŞEYİ ORTAYA KOYDULAR"

Teröre destek veren açıklamalarda bulunan ve tehditler savuran bazı siyasilerin tutuklandığına dikkat çeken Soylu, şöyle konuştu: "Hatırlıyorsunuz değil mi? Yüzde 10'un üzerine çıkan bir siyasi parti vardı, PKK'nın sözde partisi. Musluklardan kan akıttılar 7 Haziran'dan önce, 'eğer oy vermezseniz gereğini yerine getiririz' dediler oradaki kardeşlerimize. Okullara birilerini göndererek 'annelerinize babalarınıza selam söyleyin, eğer oy vermezlerse gereğini yerine getiririz' diye o çocuklara korku saldılar. Bir taraftan da 'biz siyaset yapmak istiyoruz, artık silahı bırakacağız. Ne olursunuz bizi meclise sokun bundan sonra bu işlere karışmayacağız' diye bir maskeyi de yüzlerine taktılar. Bu milleti aldatmak, bu ülkeyi bölmek ve parçalamak için her şeyi ortaya koydular. Birini de hatırlıyorsunuz değil mi? Dedi ki; 'TC'yi tükürüğümüzle boğacağız' dedi. Devlet gereğini yaptı, bizler gereğini yaptık. Şimdi nerede o? Kodeste, gereği yerine geldi. Bir tanesi de başka bir şey söyledi. Ne dedi? 'Sırtımızı PKK'ya, PYD'ye, YPG'ye dayıyoruz.' Şimdi sırtını duvara yasla da görelim ne olduğunu. Bir tanesi de 16 yerde özerklik ilan edecekti öyle mi? Madem o kadar cesursunuz öyle mi? O gün afranızdan tafranızdan geçilmiyordu. Hadi bakalım bugün o cesaretinizden şu kadar gram görelim de, bir özerklik lafı edin de alalım boyunuzun posunuzun ölçüsünü bakalım."

soylu4.jpg

Konuşmasının ardından AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Süleyman Soylu’ya tablo takdim etti. Sarıyer tribün liderleri de Soylu’ya Sarıyer atkısı hediye ederek Sarıyer maçına davet etti.

soylu1.jpg

soylu2.jpg

Bu haber toplam 6349 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT