Şükrü Genç'ten tekne faciası ve iş kazalarına tepki

Şükrü Genç'ten tekne faciası ve iş kazalarına tepki
Meclis toplantısında söz alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Rumeli Feneri’nde yaşanan facia ve Türkiye’de yaşanan iş kazalarına değindi.

Rumeli Feneri’nde yaşanan tekne faciasında hayatını kaybeden Afganistanlı mültecileri arama çalışmaları devam ederken, yaşanan üzücü olayla ilgili bir tepki de Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten geldi.

 

Vatanı işgal edilen vatan arıyorsa onlar ölürler

Meclis toplantısında söz alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Rumeli Feneri’nde yaşanan facia ve Türkiye’de yaşanan iş kazalarına değindi. Kaçak mültecilerin deniz faciası ile ilgili üzüntüsünü dile getiren Şükrü Genç, “Maalesef bir gerçek var. Vatanı işgal edilen vatan arıyorsa onlar ölürler. Afganistan işgal edilecek, insanlar en ufak geçim ortamı bulamayacaklar, yıllardan beri anneler, babalar çocuklarını çalılar içerisinde büyütmeye çalışacaklar, bu insanlardan bazıları 8 kişilik tekne ile özgürlük aramaya gidecekler yani vatansızlar vatan aramaya gidecekler. Karadeniz’in azgın sularına tekne dayanamayarak alabora olacak. Acı sonuç budur” dedi.
 

Genç’ten Türkiye’de yaşanan iş kazalarına sert tepki 

Son aylarda sürekli maden kazalarının olması nedeniyle tepki gösteren Şükrü Genç, “Bilim bir şeyi çok net özetliyor, çalışmak ve çalışmak. Bir insanın çalışabileceği ortamı çalışır kılmak zorundasınız, Çok kötü bir zemine yapı oluşturmak gibi, eğer o bina oraya elzem ise zemin kuvvetlendirerek yapmak zorundasınız. Eğer siz kömüre ihtiyacınız varsa, kömür ocaklarına da ihtiyacınız varsa, insanları çalıştıracaksanız onun önlemini almak zorundasınız, çalışabilir kılmazsanız insanlar ölür. Dünyada artık maden kazaları olmuyor, önlemler alınmış durumda, bizde gün aşırı kaza oluyorsa, ağır bedeller ödüyorsak, bu bedeller sonrasında tekrar önlem almıyorsak, ses çıkarmıyorsak, kahpeliğin öncülüğünü yapıyoruz o insanlara karşı, çocuklarına karşı. Allah göstermesin Sarıyer Belediyesinde her hangi bir iş kazası olması durumunda ana sorumlu benim. İş kazası olmaması için her türlü tedbirin alınması lazım” dedi.
 
Genç, “Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Bakanların, Millet Vekillerinin günlerce maden ocaklarını kapılarında beklemelerinin maliyeti orada alınacak tedbirlerin maliyetinden daha az değildir” diyerek uyarıda bulundu.

Bu haber toplam 3862 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT