Şükrü Genç’ten iftira kampanyasına cevap 

Şükrü Genç’ten iftira kampanyasına cevap 
Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç, yandaş medya tarafından kendisine yönelik başlatılan yıpratma kampanyasına cevap verdi.

AK Parti eski MKYK Üyesi Ethem Sancak'a ait Star Gazetesi’nin sadece iddialara dayandırarak yaptığı haberler yine hükümete yakın gazete ve televizyonlarda yayınlandı. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, iş adamı Bülent Eczacıbaşı'nın okul inşaatı için bağışladığı 4 milyon 328 bin TL'yi gasp etti" başlıklı haberle ilgili açıklamalarla bulundu.

Başkan Genç, "Belirli haber kanalları tarafından kasıtlı olarak üretilen ve ‘’CHP ‘li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü GENÇ iş adamı Bülent Eczacıbaşı ‘nın okul inşaatı için bağışladığı 4 milyon 328 bin TL‘yi gasp etti‘’ başlığı taşıyan haberin gerçekle hiçbir ilgisi bulunmadığı gibi yaklaşan yerel seçimler öncesi yıpratma çabalarından başka bir şey değildir.

Eczacıbaşı firmasının Ormanada projesi kapsamında 22/07/2003- 29/06/2011 tasdik tarihli uygulama imar planı gereği daha önce kamuya ait alanların konut alanına dönüştürülmesi sonucu İmar Kanununun ilgili maddelerine göre ihdas işlemleri 2011 yılında Belediyemizce yürütülmüş, ihdas yapılan alanın satış bedeli ise işlemine konu alanın satış bedeli ise o dönemde Köy Statüsünde olan Uskumruköy Köy Tüzel Kişiliğine hesabına yatırılmıştır. Herhangi bir hibe şartlı bağış veya okul yapımı için yatırılmamıştır.

Daha sonra 6360 sayılı yasa ile Büyükşehir sınırları içindeki köyler mahalleye dönüştürülerek Köy Tüzel Kişiliği sona ermiş, yasa kapsamında Valiliğin başkanlığında kurulan komisyon köy tüzel kişiliğinin taşınır, taşınmaz malları, bankadaki paraları, alacak ve borçları belediyeye devredilmiştir. Valiliğin denetiminde Belediyemizin genel bütçe kalemine devredilen paranın Milli Eğitime ait bir okul yapımı için harcama yapılması mümkün değildir.
 
Ayrıca mülkiyeti İl Özel İdaresi adına kayıtlı imar planında Mesleki ve Teknik Öğretim alanında kalan yerle ilgili olarak bugüne kadar ilgili kamu kuruluşlarından bir talep olmamıştır. Bölgenin okul ihtiyacı olduğu, bu konuda Sarıyer Belediyesi olarak hayırseverler desteği ile yeni okul yapma girişimlerimiz devam etmektedir."

Sahada zorlanan AK Parti, Sarıyer’de strateji değiştirdi 

Bu haber toplam 4078 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT