Şükrü Genç'in röportajı olay oldu!

Şükrü Genç'in röportajı olay oldu!
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Haber Türk Gazetesi’ne verdiği röportaj olay yarattı.
Haber Türk’e “Projelerim var ama yaptırmıyorlar” diyen Başkan Genç’e, AK Parti meclis grubundan cevap geldi. Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, Meclis Üyesi Selçuk Bozkır ve Hüseyin Coşgun meclis toplantısında yaptıkları konuşmalarda Şükrü Genç’e “Hangi projeleriniz engelleniyor” diye sordular.
 

Çelik; “Hangi projeyi götürdünüz de engellendi?”

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, Şükrü Genç’in Haber Türk’teki röportajın içeriğini eleştirerek, “Şükrü Başkanın hafta sonu bir röportajı yayınlandı. Amiyane tabiriyle 'önümüz kesiliyor, elimiz kolumuz bağlı, biz sadece çöp toplamaktan, kaldırım düzenlemekten bir de sosyal programlar dışında bir şeyler yapamıyoruz' konumuna getiriyor Sayın Başkanımız. Belediye Başkanımız, AK Parti hükümetinin Çevre ve Şehircilik Bakanı’nı makamında ziyaret etti. Orada bakan bey ile makamında görüştüler. Bakan bey ile görüşürken, ‘Sarıyer için ben bu projeyi istiyorum, her şeyiyle hazır, hükümetten onay bekliyorum’ dediği bir proje var mı? Vali Bey’imizi de ziyaret ettiler. Gurur duydum. Hangi projeyi vali beye sundular merak ediyorum? Büyükşehir Genel Sekreteri’mizi de ziyaret etti arkadaşlarımız, acaba kendilerine Sarıyer ile ilgili hangi proje sundular?” dedi.
 

Selçuk Bozkır; “Başkan mağdur edebiyatı yapmaya devam ediyor”

AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır ise; “Sarıyer Belediyesi Başkanı mağdur edebiyatıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Başkan, ' yaptırmıyorlar, izin vermiyorlar, her şeyi ben bilirim' türünden sözlerini artık ulusal basına taşımaya karar vermiş. Gerçi ulusal basında gündemi meşgul eden başka bir CHP’li belediye var ama Sarıyer Belediyesi de yakında onları yakalar. Muhabirin sorduğu tüm sorulara başkan geçiştirici, savsaklayıcı cevaplar vermiş ki röportaj dağ fare doğuran bir hikâyeye dönmüş. Başkan, ‘Çok önemli bir binamız yapıldı ve hizmete açıldı’ diyor. Bu binanın aynısından Ayazağa’da yapıldı, ancak Sarıyer Belediyesi, Ayazağa’nın Sarıyer’e geçmesinin ardından bu binaya sahip çıkamadı ve kaçırılmasına da göz yumarak Ayazağa’yı bu binadan mahrum etti” dedi. Bozkır sözlerine şöyle devam etti; “Muhabir, ‘İyi de büyük ölçekli projeniz yok mu diyor’, cevap ‘299 projemiz var ama yaptırmıyorlar’ oluyor. Dikkat edin 300 değil 299. Nereden çıktı bu 299 anlamadık. Dedik ki belediyenin 299 Milyona yaklaşan borcu var, bu proje sayısı da ona atıftır dedik. Bu projeleri kimse bilmiyor. Gelsinler de şu 299 projeleri anlatsınlar biz de bilelim.” 
 

Hüseyin Coşgun: “Büyükşehir’in hangi projeyi engellediğini öğrenmek istiyorum”

Şükrü Genç’in röportajına değinen AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun ise “Başkanın geçtiğimiz yıllarda Haber Türk TV’ye yaptığı açıklamada; 'Biz Sarıyer’in birçok bölgesinde kentsel dönüşüme yönelik çalışmalar başlattık’ demişti. Akabinde ben de meclise hangi mahallelerde dönüşüm ile ilgili çalışmalar başlatıldığıyla ilgili önerge verdim. Önergeme cevap olarak ise, ‘Sarıyer Belediyesi hiçbir mahallede kentsel dönüşüm yapmamaktır’ yazısı geldi. İnşallah bu röportajın akıbeti de aynı sonuçla sonuçlanmaz. Nasıl iki dönemdir verdiğimiz soru önergelere biz cevap alamıyorsak, gazeteci arkadaşımızın da tüm sorularına Şükrü Başkanın verdiği cevaplarla sorular arasında hiçbir bağlantı yok. Başkan becerisizliklerine ‘engelleniyoruz’ sözüyle kılıf uydurmaya çalışıyor. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73.maddesi gereğince Büyükşehir onayı vermesi halinde ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm yetkisi var. Ben Sarıyer Belediyesi’nin hangi mahallede kentsel dönüşüm uygulamak istediği ve buna Büyükşehir’in nasıl engel olduğunu da öğrenmek istiyorum. Başkan Sarıyer planlarının yetersiz olduğunu söylüyor, ancak bu planlarda memur olarak imzası olan bir kişinin şuan neden hala imarda çalıştırıldığını da merak ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Bu haber toplam 6279 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum