Şükrü Genç'in açıklamasından sonra AK Parti de aynı kararı aldı

Şükrü Genç'in açıklamasından sonra AK Parti de aynı kararı aldı
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in seçim kampanyasına yönelik ifadelerinin ardından AK Parti cephesinden de benzer bir açıklama yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Haberturk TV’nin canlı yayın konuğu olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, seçim kampanyası ile ilgili açıklama yaparak, “Hiçbir şekilde bayraklama çalışması, anons aracıyla alanda gürültü yapmayacağız. Tertemiz bir kampanya yapacağız” demişti.

AK Parti Şükrü Genç’in açıklamasından sonra karar aldı

Haberturk canlı yayınından bir gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Şükrü Genç’in söylemleri ile paralel bir açıklama yaptı. AK Parti İl Başkanları toplantısından yerel seçimlerde yürütülecek seçim kampanyasına ilişkin önemli açıklamalar yapan Erdoğan;"Çok eskilerden beri yerleşmiş seçim kampanyası anlayışı vardır. Şehirlerimizin caddeleri, sokakları her yeri parti bayraklarıyla, afişlerle donatılır. Bunu artık çok ilkel buluyoruz. Eski tarz kampanya yöntemleri şehirlerimiz kirleten, tepkiye yol açan bir hale geldi. Gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan kampanya yöntemini tamamen terk ediyoruz" dedi.

Benden sonra karar almalarından memnuniyet duydum

Konuyla ilgili Sarıyer Manşet’e konuşan Başkan Genç, “Her zaman olduğu gibi; bize yakışır bir şekilde, barış içinde bir kampanya yürüteceğiz. Ne olursa olsun biz hiç kavga etmeyeceğiz. Ayrıca iki gün önce televizyonda canlı yayında nasıl bir kampanya yapacağımızı anlattım. Hiçbir şekilde bayraklamaydı, anons araçlarıyla alanda gürültü yapmayacağız, tertemiz bir kampanya yapacağız demiştim. 2 gün sonra AK Partili yetkililerin benim hassasiyetimde olmalarını ifade eder açıklamalarından da memnuniyet duydum” dedi.

Bu haber toplam 3291 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT