Şükrü Genç’i soru yağmuruna tuttu

Şükrü Genç’i soru yağmuruna tuttu
Sarıyer Belediye Meclisi tatil sonrası ilk oturumunu gerçekleştirdi. AK Partili meclis üyeleri verdikleri önergelerle Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i soru yağmuruna tuttular.

AK Partili Halil Canarıkan’dan sonra kürsüye çıkan Hüseyin Coşgun da tam 5 tane önerge verdi. Coşgun, Sarıyer Belediyesi’nin sağlık alanında aldığı mal alımları ile ilgili bazı usulsüzlüklerin olduğuna yönelik iddiaların ortada dolaştığını belirterek, Şükrü Genç’in bu konuda bilgi vermesini istedi.



“Halkı ne zaman müteahhitlerin pençesinden kurtaracaksınız?”
AK Partili Coşgun'un ilk önergesi yine mülkiyet meselesiyle ilgiliydi. Sarıyer Belediyesi’nin bu konuda çözüm üretemediğini savunan Coşgun, “İmar kanunundaki 18. Madde uygulaması mülkiyetin bireyselleştirilmesinde ve arazilerin imara açılmasında gerekli bir zorunluluktur. Bu bağlamda vatandaşın sorununu çözmek için belirlediğiniz 18 imar uygulaması var mıdır? Vatandaşın tapularını ne zaman müstakil tapuya dönüştürüp onları müteahhitlerin pençesinden kurtaracaksınız? Bu konuda bir projeniz var mıdır? Yoksa her zamanki gibi kurmuş olduğunuz gecekondu ve mülkiyet sorunuyla ilgili komisyonun sadece raporlarıyla mı yetineceksiniz? Çözüm odaklı ne zaman harekete geçeceksiniz?” dedi.

“Ne değişti de kentsel dönüşümü sahiplenmeye başladınız? “
CHP’nin muhalefet partisi olarak birçok mahallede kentsel dönüşümle ilgili toplantılar yapıp, bu toplantılarda “evlerinizi yıkacaklar, sizi evsiz barksız bırakacaklar” dediğini belirten AK Partili Coşgun, “Siz böyle toplantılar yaparken AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Derbent mahallemizde vatandaşın derdine derman olan projesini görünce bu kez de kentsel dönüşümün en büyük savunucusu oldunuz. Düne kadar ‘yıkım projesi’ olarak gördüğünüz ‘kentsel dönüşüme’ bilhassa Derbent’ten başlayarak sahip çıkmanız herhalde bu konudaki gerçekleri görmenizden kaynaklanıyor. Sizi ‘yıkım projesi” diyerek toplantı yapmaktan bu gün sahiplenme konumuna getiren faktörler nelerdir? Belediye Başkanımızın ulusal basında söylediği ancak bizim bilmediğimiz bir kentsel dönüşüm projesi var mı?” dedi.



“Sponsorlar belediyeden ihale mi alıyor?”
Coşgun, Ramazan etkinlikleriyle ilgili de duyumlarının olduğunu ileri sürerek Şükrü Genç’e şu soruları sordu: “İstinye Tersanesi ve Ramazanla ilgili diğer alanlarda Sarıyer Belediyesi’nin mal alımı yaptığı kalemler hangileridir? Bu mal ve hizmetlere ne bedel ödenmiştir? Yoksa geçen yıl olduğu gibi sponsor marifetiyle mi yapılmıştır? Eğer sponsor marifetiyle yapıldıysa sponsorluk yapan firmaların kaç tanesi belediyeden ihale almaktadır veya doğrudan satış yapmaktadır? Sponsorluk yapan firmalara ihale verilmesi etik midir?”

Sağlık alımlarında usulsüzlük mü var?
AK Partili Coşgun Sağlık İşleri ile ilgili de bir iddiada bulundu. Mal alımlarında usulsüzlüklerin yapıldığına dair duyumlar aldığını söyleyen Coşgun verdiği soru önergesinde, “Son zamanlarda Sarıyer Belediyesi’nde usulsüz ve amaç dışı alımlar yapıldığını duymaktayız. Buradan yola çıkarak belediyemiz 2012 yılında hangi mal ve hizmetleri hangi bedellerle hangi firmalardan almıştır” diye sordu.



“Ferahevler’deki hizmet binası hangi bedelle kiralandı?”
Coşgun bir soru önergesi de Ferahevler’de belediyenin yeni kiraladığı ek hizmet binasıyla ilgiliydi. Coşgun, “Belediyenin tüm birimlerini bir araya toplayacağız diyerek, belediye hizmet binamızın temeli yakın dönemde gerçekleştirildi. Bu gaye ile temel atan belediyemiz gereksiz mekânlarda müdürlükler açmaktadır. Dağınık olan belediye birimlerini daha da dağıtarak kendisiyle çelişmektedir. Hizmet birimleri biri birinden bu kadar kopartılarak neden halktan uzaklaştırılıyor? Bu maksatla Ferahevler Mahallesi’nde kiralanan bina ne maksatla, hangi bedelle kimden kiralanmıştır?” diye sordu.

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT