Şükrü Genç'ten şaşırtan çıkış

Şükrü Genç'ten şaşırtan çıkış
AK Partili Fuat Bay’ın Ramazan ayında belediyenin yaptığı etkinliklerle ilgili verdiği önergeye, belediyeden gelen cevap meclisi karıştırdı.

Belediyeden gelen cevabı eleştiren, Bay’dan sonra söz alan Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Tersane alanına izin vermediler biz de bastık girdik” dedi. AK Partililerin ‘Nasıl girdiniz sayın başkan?’ sorusuna ise “Teröristiz biz kardeşim” diye cevap verdi. Sonrasında yaşanan tartışmalar ortamı daha da gerdi.



İhale yapıldı mı yapılmadı mı?

AK Partili Fuat Bay daha önce verdiği önergeyle, Eski İstinye Tersanesi alanında Yakamos Restaurant’ın oradaki 50’den fazla yerden 5 bin lira gibi bir rakamla kira topladığını, lunapark alanından da yaklaşık 400-500 bin TL’lik rant elde edildiğini ve bu konuda ihale yapılıp-yapılmadığını sormuştu.

Belediye; “İhale yapmadık sponsor karşıladı”
Belediyeden AK Partlili Bay’ın önergesine; “İstinye Tersanesi alanında düzenlenen Ramazan Etkinlikleri, Yakamos Restaurant sponsorluğunda yapılmış olup, lunapark ve stant kiralarına karşılık sahne, ses, ışık sistemi, 14 günlük sanatçı ücretleri sponsor firma tarafından karşılanmıştır. Bu organizasyonla ilgili herhangi bir ihale yapılmamıştır” diye cevap verilince konu yeniden mecliste gündeme geldi.

Bay; “Adı sponsor fakat yandaş”
Fuat Bay yeniden söz alarak verilen cevabı şöyle eleştirdi; “Adı sponsor fakat yandaş. Belediyeye yakın bir isime demişler ki; adın sponsor olsun, ne ihale olsun ne bir rekabet olsun, 14 günlük sanatçıların parasını karşıla, istediğin kadar stantları kirala, lunaparktan istediğin kadar para al demişler. Ben Sarıyerlinin cebinden çıkan paraya bakarım. Sarıyer Belediyesi’nin harcadığı her kuruş Sarıyerlinin cebinden çıkar. Yakamos Restaurant ile ilgili verdiğiniz cevap beni de hiç kimseyi de tatmin edemez. Demek ki bundan önceki "sponsorlar marifetiyle yapıldı" sözleriniz de hep bu yaklaşımda bulunmuşsunuz.”



Şükrü Genç: “İzin vermediler bastık girdik”
Belediye Başkanı Şükrü Genç de kürsüde AK Partili Fuat Bay’a cevap verdi. İstinye tersanesi alanında 3 bin liradan fazla dükkânın kiralanmadığını belirten Genç, “1.200 TL ile 2000 TL arasında kiralanmıştır. Belediye oradan 5 tane dükkân aldı onu da bedelsiz olarak sivil toplum kuruluşlarına verdi. Yakamos Restaurant o alanın kiracısı. İstinye sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Orası için son 3 güne kadar Milli Emlak’tan izin almaya çalıştık. Ama izin vermediler. Sarıyer Belediyesi ramazandan 3 ay önce orasını istedi ama izin verilmedi, bizi engellediler. Biz de bastık girdik” dedi.



Şükrü Genç: “Biz teröristiz kardeşim”
Genç’in bu sözleri üzerine AK Partili Hüseyin Coşgun,” Nasıl girdiniz?” diye sorunca, Şükrü Genç ise, “Biz teröristiz kardeşim” dedi. AK Partili Halil Canarıkan da; "Bu kayıtlara girdi sayın başkan” dedi. Çıkan tartışmalar üzerine, Şükrü Genç, “Adam gibi bu meclise girin ve adam gibi çıkın” deyince AK Partililerden sert tepki aldı. Hüseyin Coşgun, “Doğru konuş, adamlığı senden öğrenecek değiliz. Sen önce başkanlığı öğren. Kasaba politikacılığı yapma” dedi.

Bu haber toplam 2219 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT