Şükrü Genç: Size cami üzerinden propaganda yaptırmayacağım!

Şükrü Genç: Size cami üzerinden propaganda yaptırmayacağım!
AK Parti meclis üyelerinin Akit Gazetesi’nin haberini Sarıyer Belediye Meclisi'ne taşıması tansiyonu yükseltti.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Cami de bizim cemevi de bizim, kilise de bizim. Size bunun üzerinden propaganda yaptırmayacağım. Sarıyer’de 5 tane cami yaptım altıncısı da yolda” dedi.

Akit Gazetesi’nin geçtiğimiz günlerde Sarıyer Darüşşafaka Mahallesi’ndeki cami alanı ile ilgili yayınladığı haber Sarıyer Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu. AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Akşahin’in kürsüde Muharrem ayı ile ilgili konuşma yaptıktan sonra Akit Gazetesi’nin haberini okuması CHP’lilerin tepkisini topladı. Akit Gazetesi’nin yalan haber yaptığını söyleyen CHP meclis grubu Akşahin’in konuşmasını önlerindeki sehpalara vurarak protesto ettiler.

sarıyer belediye meclisi

Şükrü Genç: 5 cami yaptım, altıncısı yolda

Konuyla ilgili açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise haberin yalan olduğunu belirterek, “Burada mübarek Muharrem ayı ile ilgili konuşma yaptıktan sonra, bu yalan haberi kürsüde okuyup ortamı provoke etmek, toplumu ayrıştırıcı ifadeler kullanmak doğru değil. Cami de bizim cemevi de bizim, kilise de bizim. Size bunun üzerinden propaganda yaptırmayacağım. Sarıyer’de 5 tane cami yaptık altıncısı da yolda. İbadethaneler için yaptıklarımızı önce bir inceleyin sonra çıkıp burada konuşun” dedi.

Gökan Zeybek; “Akit Gazetesi’ni dikkate dahi almıyoruz”

Akit Gazetesi’nin haberine tepki gösteren Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise, “Her gün Atatürk’e hakaretler yağdıran bu gazeteyi okumuyor ve ulusal gazete statüsünde de görmüyoruz. Konuyu araştırmadan çıkıp meclisi gerip toplumu ayrıştırmanın bir manası yok” dedi. 

sarıyer belediye meclisi

“2008’de FETÖ’ye yakın derneğe tahsis edilmişti iptal ettik” 

Söz konusu alanın eğitim alanı olduğunu vurgulayan Zeybek, “2008’de burayı yurt ve mescit yapılması için FETÖ ile bağlantılı bir derneğe tahsis ettiler. Yani burada FETÖ’ye yakın bir dernek yurt yapacaktı. Bölgede İlköğretim Okulu eksikliği olduğu için biz de 2009’da bu tahsisi iptal edip yeniden eğitim alanına çevirdik. Köpek barınağı yapıldı gibi haberlerde doğru değil. Belediyelerin köpek barınağı yapma gibi bir yetkileri bile yok ancak rehabilitasyon merkezi yaparlar. Meclis üyeleri konuşmadan önce bu mevzuatları öğrensin. Sarıyer’de yaptığımız camilere bakın önce. İsterseniz bu cumayı hep birlikte yeni bitirdiğimiz Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ndeki camide kılalım” dedi. 

Toplantıda AK Parti ile CHP grupları arasında konuyla ilgili sözlü sataşmalar yaşandı.

Bu haber toplam 3737 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT