Şükrü Genç: Savaşın kazananı yok

Şükrü Genç: Savaşın kazananı yok
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, YouTube kanalında geçtiğimiz günlerde İdlib’de şehit verdiğimiz mehmetçiklerimizle ilgili konuştu

Konuşmasında sokakta karşılaştığı ve kendisine ulaşan annelerin mesajlarını aktaran Başkan Genç, “Savaşın kazananı yok. Bu acıları bir şekilde nihayete erdirmemiz gerekiyor” dedi. 

Belli aralıklarla Sarıyer halkının sorularını kendi YouTube kanalında cevaplayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu kez İdlib’de şehit verdiğimiz askerlerimizle ilgili annelerden kendisine gelen mesajları gündeme taşıdı.

Başkan Genç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Türkiye’nin tek bir gündemi var. Canımız, kanımız, kaybettiğimiz sevgili gençlerimiz. Herkes bu konuda bir yorum yapıyor ve siyasi bir ifade olarak algılıyor ancak durum maalesef öyle değil. Ortadoğu’da yıllarca çalıştım, savaşın gerçekte ne demek olduğunu İran – Irak Savaşı’nda gördüm.
Savaşa gittiğimiz her yerde sadece bedel ödüyoruz. Sadece canlarımızı, kanlarımızı kaybediyoruz. Bunu bir muhalefet konuşması olarak değil, sokakta bana söylenenleri dile getiren biri olarak söylüyorum. Sokakta “Yeterince canımızı kaybetmedik mi” şeklinde bir ifade var. Dünya güzeli ülkemizin çok daha farklı uğraşılarda olması gerekirken, her gün böyle bedeller ödeyip yarın ne yaşayacağımızı bilmemek, işin en acı tarafı. Sarıyer’de insanlar çok buruk, “Ben kafamı yastığa koyarken, koyamayanlar ne yapıyor” gibi mesajlar geliyor özellikle analardan. Bu acıları bir şekilde nihayete erdirmemiz gerekiyor…”

Bu haber toplam 19758 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum