Şükrü Genç Sarıyer'deki 'Dostluk Buluşması'nda konuştu

Şükrü Genç Sarıyer'deki 'Dostluk Buluşması'nda konuştu
Belediye Başkanı Şükrü Genç, 600 kişiden fazla kişinin toplandığı dostluk buluşmasında Sarıyerlilerle bir araya geldi.

Sarıyer’e yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi veren Başkan Genç, 16 Nisan’da yapılacak referandum için de “Sonuç ne olursa olsun, toplum olarak birlik ve beraberliği kaybetmeyelim” dedi. 

Sarıyer’in birçok mahallesinden değişik kesimlerden 600 kişiden fazla kişi, Koru Park’ta düzenlenen dostluk buluşmasında bir araya geldi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de davetli olduğu toplantıda son dönemde Sarıyer’de yapılan önemli hizmetler anlatıldı. Dostluk buluşmasına; Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bakır, Nadir Günday ve Özkan Sucu, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Rumelikavağı Muhtarı Sinan Demirci, Sarıyer Merkez Muhtarı Sinan Yüksel ve Derbent Muhtarı Aydemir Görmez, bazı STK temsilcileri de katıldı. Alkışlarla salona giren Şükrü Genç, masaları tek tek gezerek toplantıya katılanlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

dostluk-bulusmasi--(3)-001.jpg

Açılış konuşmasında Sarıyer’deki birlik, beraberlikten ve dostluğun öneminden bahseden Meclis Üyesi Özkan Sucu, “Burada bir mozaik var. Bu mozaiğin devam etmesini diliyorum. Bu birlik ve beraberliğimizin daima sonuna kadar devam etmesini diliyorum” dedi.

"Mikrofonu asıl sahibine teslim ediyorum" diyen Özkan Sucu’dan sonra söz alan Meclis Üyesi Mustafa Bakır ise; Sarıyer’in birçok mahallesinden dostların bir araya geldiğini belirtti.

dostluk-bulusmasi--(12).jpg

“SARIYER’İ EN ÇOK SEVEN SARIYER’E HİZMET EDENDİR”

Mustafa Bakır, “Bu gece Sarıyer için birlik olma gecesidir. 2009 yılında Şükrü Başkanla ilk tanıştığımızda bize bir ufuk çizmişti. O zamanlar bazıları başkanımın çizdiği hedefleri başarıp başaramayacağını düşünmüştü. Başkanımızın döneminde binlerce hizmet yapıldı. Şuanda 5 bin öğrenciye her sene burs veriyoruz. Bütün okulların ve dini tesislerin temizliğini, bakımını, tamiratını yapıyoruz. 600 öğrencimize Sarıyer Akademi’de eğitim desteği veriyoruz. Her yaz 5 bin çocuğumuza spor okullarımızda spor yapmalarını sağlıyoruz. Ferahevler’de dev spor kompleksimizi; Derbent’te 600 kişilik yeni evlendirme dairemizi hizmete açtık. Onlarca noktada faaliyet gösteren belediye hizmetleri artık tek bir çatı altında toplandı 33 yıl aradan sonra. Onun yanında Boğaz Müzesi, kültür merkezi. Sarıyer’i en çok seven Sarıyer’e de hizmet edendir. Sarıyer’i en çok seven kişiyi sahneye davet etmek istiyorum” diyerek Şükrü Genç’i mikrofona davet etti.

dostluk-bulusmasi--(14).jpg

“DOSTLARIMLA OLMANIN ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUM”

Dostluk buluşmasından duyduğu memnuniyeti ve heyecanı dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Birçok kalabalık topluluğa konuşmalar yaptım ama bu kadar seçkin dostlarımın, her bir taraftan, benim düşünceme, dünya bakışıma çok uygun bir dost kalabalığına hitap etmenin onurunu ve gururunu duyuyorum. Bana bu ortamı sağlayan sevgili kardeşlerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HİÇ KİMSEYİ AYIRMADIM HERKESE SEVGİYLE BAKTIM”

Farklı inanışta insanların bir arada yaşamasının önemine değinen Başkan Genç, “Önemli olan da insanların birbirine olan saygı ve sevgisidir. Ben de onu 8 senedir hiçkimseyi birbirinden ayırmadan, nerelidir, hangi partilidir diye bakmadan; inanışını sormadan tüm insanları hep aynı bakış açısıyla değerlendirip bu mozaik yapıyı daha da zenginleştirmek, toplumumuzu daha da birbirine yakınlaştırmak, gönlümüzdeki sevgiyi daha da pekiştirmek; sevgiyi bilmeyen insanlara da sevgiyi götürmek için çalıştım. 8 yıldır yaptığımız tüm çalışmalarda da bunu esas aldık” dedi.

dostluk-bulusmasi--(16).jpg

DÜNYANIN EN GÜZEL YERİNDE YAŞIYORUZ

“Dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz” diyen Başkan Genç, Belediye hizmet binası ile ilgili de şu ifadeleri kullandı: “İşim gereği çok yer gezdim, çok binalar yaptım. Avrupa’da adından söz edilen bir binayı Sarıyer insanına yapmanın onur ve gururunu birlikte yaşıyoruz. Burada çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Kılı kırk yardık, sizin verdiğiniz her bir kuruşun önemine dikkat ettik ve bu binayı çok ucuza mal ettik. Yüz bin metrekareye yakın inşaatta, Yaşar Kemal Kültür Merkezi inşaatı dahil olmak üzere en ufak bir iş kazası yaşamadık. Bu da çok önemlidir.”

BİZ YAPTIĞIMIZ HER İŞE SEVGİMİZİ KATTIK

Sarıyer'deki okullara verdiği desteği anlatan Başkan Genç, “Ben 3 çocuk büyüttüm. Ben ve çocuklarımın yaşadığı eksiklikleri çocuklarımıza yaşatmamak adına, Sarıyer’de ne kadar okul varsa, sokakta ne kadar çocuk varsa hepsine elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Okullarımızın tamamına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz yaptığımız her işe sevgimizi kattık. Bu sevgiyi çocuklarımızdan, kadınlarımızdan, analarımızdan, yaşlılarımızdan aldık. Bu sevginin siz de kat kat fazlası var” dedi.

dostluk-bulusmasi--(15).jpg

“REFERANDUM SONUCU NE OLURSA OLSUN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ”

16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumu ile ilgili konuşan Genç, sonuç ne olursa olsun birlik ve beraberliğin kaybedilmemesi gerektiğine değindi. Başkan Genç, “Bu toprakların her dönemde bekçisi hepimizin içinde olan o sevgi birikimi. Bu ülkeyi, bu namuslu toprakları o sevgi bir arada tutar. Bugüne kadar kimseye söylemedim; şu şekilde oy verin, bu şekilde oy verin demedim. Sevgi birikiminin bu toplumu ayakta tutması için sonuç ne olursa olsun birlik ve beraberliği kaybetmemek için elimizi daha da kenetleyerek ortamı boş bulup kafamızda bekleyen çakallara yem olmamak için güç birliği yapalım. Bunu başarırsak hiçbir çakal, hiçbir kuvvetli fırtına o toplumu yerinden bile oynatamaz” dedi.

toplanti.jpg

dostluk-bulusmasi--(1)-001.jpgdostluk-bulusmasi--(2)-001.jpgdostluk-bulusmasi--(4).jpgdostluk-bulusmasi--(5).jpgdostluk-bulusmasi--(6).jpgdostluk-bulusmasi--(7).jpgdostluk-bulusmasi--(8).jpgdostluk-bulusmasi--(9).jpgdostluk-bulusmasi--(10).jpgdostluk-bulusmasi--(11).jpgdostluk-bulusmasi--(13).jpgdostluk-bulusmasi--(17).jpgdostluk-bulusmasi--(18).jpgdostluk-bulusmasi--(19).jpgdostluk-bulusmasi--(20).jpgdostluk-bulusmasi--(21).jpgdostluk-bulusmasi--(22).jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 6194 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT