Şükrü Genç: Sarıyer yanlış planların kurbanı

Şükrü Genç: Sarıyer yanlış planların kurbanı
İstinye Boğaziçi Sitesi’nde konuşan Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçede en büyük problemin yapılan yanlış imar planları olduğunu söyledi.

Sitede yaşanan altyapı sorununa değinen Başkan Genç, “Bu planlar önümüze geldiğinde reddettik ama 2003 yılında dönemin yöneticileri bu planı uygulamaya koydu. Şu anki kadro 2003 döneminde olsaydı bu tür problemler olmazdı” şeklinde konuştu.

Sosyal hayata kattığı yenilikçi projelerle halkın büyük desteğini alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçede yaşam alanlarını ziyaret ederek vatandaşın sorunlarını dinliyor. Başkan yardımcıları Sevgi Atalay, İsmail Erdem ve birim müdürleriyle İstinye Boğaziçi Sitesi C Blok’a konuk olan Başkan Genç, site yöneticileriyle yaptığı toplantıda sorunları dinledi. Site sakinlerinin taleplerini değerlendiren Başkan Genç, sosyal tesis yapılması istenen alanı gezerek incelemelerde bulundu.

BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Siteye verdiği destekten ötürü Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür eden Yönetici Ahmet Filik, çok amaçlı salona ve oyun parkına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Filik, site yapılırken altyapı sorunlarının düşünülmediği için bugün büyük zorlukların yaşadığını ifade etti.

sgenc-ic1.jpg

KOTLAR DOĞRU AYARLANMAMIŞ

İlçede en büyük problemin yapılan yanlış imar planlar olduğunu hatırlatan Başkan Genç, 1994-1999 yılları arasında Meclis Üyeliği yaptığını ve gelen o planları reddettiklerini söyledi. Başkan Genç, “O zaman planlar gelmişti ve Meclis’te mühendis çoktu. Meclis’te muhalefet çoğunluktaydı. Biz bu planlar önümüze geldiğinde reddettik ama 2003 yılında dönemin yöneticileri bu planı uygulamaya koydu. Şu anki kadro 2003 döneminde olsaydı bu tür problemler olmazdı. İki kere iki üç yazılmış, yapılan şey bu... Sahada olmak çok önemli… Açıkçası bu tür sorunları diğer sitelerde de yaşıyoruz. Yağmur suyu kanallarının giriş kotu kurtarmıyor. Siteyi kurarken kotlar ona göre ayarlansaydı, derenin seviyesinde şu an. En ufak selde geri basıyor” dedi.

İBB İLE KONUYU GÖRÜŞECEĞİZ

Sitenin ana cadde üzerinde yer aldığını ve bölgenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu dile getiren Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürü Veysel Kahraman da, bölgenin bu tür sorunlardan etkilendiğini söyledi.  Kahraman, “Belediye olarak kapsamlı bir çalışma yaptık. Dışarıdan gelen sıkıntıların büyük bölümü çözüldü. Kot farkından dolayı sıkıntı yaşanıyor. Sonuç itibariyle 150 hane buradan etkileniyor. İBB ile bu konuyu görüşeceğiz. Kotu düşüremeyeceklerine göre sisteme uygun şekilde yapılmalı” şeklinde konuştu. Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay da, bloklar yapılırken sorunların göz ardı edildiğini vurgulayarak, planlarda revizyon yapılacağının altını çizdi.

Bu haber toplam 5139 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum