Şükrü Genç okul aile birlikleriyle bir araya geldi

Şükrü Genç okul aile birlikleriyle bir araya geldi
Sarıyer'deki tüm okul aile birliklerine kahvaltı veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, okul aile birliği temsilcileriyle toplumsal birlik ve barış mesajı verdi.

Sarıyer'deki tüm okul aile birliklerine kahvaltı veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, okul aile birliği temsilcileriyle el ele tutuşarak, “Şimdi, birlik olma zamanı” sözleriyle toplumsal birlik ve barış mesajı verdi.

Sarıyer Belediyesi ilçedeki tüm okul aile birliklerine, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir kahvaltı verdi. Okul müdürleri, öğretmenler, MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mustafa Özcan ve velilerle birlikte eğitim camiası bir araya geldi. Prof. Dr. Özcan, okul, anne baba iletişimi ile ilgili bir konuşma yaparak, temel eğitimin önemine vurgu yaptı.

Eğitimin önemini ve okulların eksiklerinin yakından takip edildiğini vurgulayan Başkan Genç, barış temalı konuşmasında, toplumsal birlik ve barış mesajı verdi. Binanın en önemli unsurunun, temeli olduğunu kaydeden Başkan Genç, çocukların eğitiminde ilkokulun öneminin altını çizerek, “Çocuklarımızın, ülkesine, Atatürk’üne, bilime ve derslerine sahip çıkan bireyler haline getirmek zorundayız” dedi. 

MEF Üniversitesi ile Sarıyer Belediyesi’nin birlikte geliştirdiği bir projeyle eğitimcilerin eğitilmesi konusunda yapılan çalışmaya atıfta bulunan Başkan Genç, “Profesörler, doçentler, sadece öğretmenlerimizi değil, çocukların eğitimine de destek veriyor” dedi. Genç, Belediye bünyesinde de; SAGEM’lerin, Sarıyer Akademi’nin ücretsiz eğitiminde başarılı sonuçlar elde edildiğini anımsatarak, Milli Eğitim’le rakip olmadıklarını kaydetti.

sukru-genc-003.jpg

Barışın sürmesine katkı sunmalıyız

Kritik günlerden geçtiğimizi belirten Başkan Genç, “Referandum sürecinde ortam çok gergin. Hepinizden çevrenizde, mahallenizde barışın sürdürülmesine katkı sunmanızı rica ediyorum. Referandum da geçer. Ama bölünürsek ‘Evet’in de hayırı olmaz, ‘Hayır’ın da.” dedi.

Suriye’de de bulunduğunu dillendiren Başkan Genç mültecilerle duygudaşlık kurulması gerektiğini ifade ederek, “Bilin ki o direk dibinde elini açmış dilenen Suriyeli bir zamanlar bizim gibiydi. Bizim de o seviyeye inmemizi isteyen güçler var. Siz okul aile birliklerinin, siyasi görüşünüz, inanç ve etnisiteniz ne olursa olsun, barışı unutmayın ve sakın ihmal etmeyin” dedi.

Elele tutuşursak tüm engelleri aşarız

Daha sonra, herkesin el ele tutuşmasını isteyen ve konuklarla el ele tutuşan Başkan Genç, “Bakınız. Burada her görüşten insan var. Ama birbirimizin elini böyle tutarsak, tüm engelleri aşarız” sözleriyle toplumsal birlik ve barış mesajı verdi.

Bu haber toplam 3303 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT