Şükrü Genç konuştu: AK Parti’yi 6 yıl önce uyarmıştım

Şükrü Genç konuştu: AK Parti’yi 6 yıl önce uyarmıştım
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, FETÖ konusunda 6 yıl önce AK Parti’yi uyardığını söyledi.

Yurt Gazetesi’ne röportaj veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, “6 yıl önce AKP İl Başkanı Aziz Babuşçu’yu paralel yapı konusunda uyarmıştım. ‘Bu adamlar bir gün sizin başınıza da dert olacak, onun için şimdiden önlem alınması lazım’ demiştim. Bir gün fırsatını bulursam Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu anlatacağım” dedi.

AKP’yi paralel yapı konusunda uyardım

- 15 Temmuz Sarıyer’de nasıl yankı buldu? Halkı tepkisi neydi? Sizin gözleminiz ne?
Diğer bölgelerden ayırmak mümkün değil, Sarıyer’de de aynı şey vardı. Demokrasi nöbeti olarak adlandırılan toplantıların bir kısmına zaman zaman katıldım ben de. O yapılanmanın Türkiye’ye zararı olacağını biz yıllardır biliyorduk. Hatta Türkiye’de savcılık baskını yiyen ilk belediyeyiz biz. 2010’un sonu 2011’in başlarıydı ve bunun bir kurgu olduğunu biliyordum. Hedef bendim, hedef Sarıyer’deki CHP iktidarının dağıtılmasıydı. Bunun altını çizerek söylüyorum, ben o zaman bu işin bir kumpas olduğunu anladım ve AK Parti İstanbul İl Başkanı olan Aziz Babuşçu’ya söyledim.  Babuşçu, “Ey Kılıçdaroğlu sen Malatya’yı, Kayseri’yi bırak Sarıyer’e bak” diyordu. Bir gün gittim ve “Siz Sarıyer ile ilgili ne biliyorsunuz? Size bilgiler yanlış geliyor” dedim. “Sizin içeride tutuklularınız var” dedi, “Tutukluların olmasını siz sağladınız, sizin talimatınızla oldu bunlar” dedim.  Babuşçu, “Olur mu? Biz hukuk devletiyiz” dedi, “Bak şu anda hukuk işlemiyor, bir gün size de işlemeyecek dedim”. Bunu 6 sene önce söyledim. Bir gün bir fırsat bulursam “Ben sizin il başkanınıza söylemiştim” diye cumhurbaşkanına söyleyeceğim.  Bunu Sayın Cumhurbaşkanı’na anlatmam lazım

- O dosyalar, davalar ne oldu?
Davalar düştü, neredeyse hepsi beraat olacak. Bizi o dönemde sorgulayan 2 savcı, yargılayan 4 hâkim ve burada incelemeye gelen 6 müfettişin hepsi tutuklandı. Bunu Sayın Cumhurbaşkanına anlatmam lazım, hepsini o zaman Aziz Babuşçu’ya anlatmıştım zaten.  “Bu adamlar bir gün sizin başınıza da dert olacak, onun için şimdiden önlem alınması lazım” demiştim.

sukru-genc-sariyer2.jpg

- Babuşçu tam olarak size ne cevap verdi?
“Siyasette böyle şeyler olur” dedi. “Benim siyaset anlayışımda böyle şeyler olmaz, siz o yanlışlığa sebep olmamalısınız. Lütfen Sarıyer ile ilgili olan tavrınızı değiştirin veya bazı şeyleri daha bilgilenerek söyleyin” dedim.  

- Belediye başkanlığında 3. dönemi düşünüyor musunuz?
Tabii düşünüyorum, benim milletvekilliği gibi herhangi bir düşüncem yok onu çok net belirteyim. Ben çok iyi bir partiliyim. Hangi yapı içinde olursam, aşkla, severek yaparım, mutlu olurum, yaşayarak yaparım. Bu çok önemli benim için.

Bu haber toplam 7491 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT