Şükrü Genç imar barışı konusunda uyardı

Şükrü Genç imar barışı konusunda uyardı
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “İmar Barışı” konusunda Sarıyerlileri uyardı.

Yerel yönetimlerin başarısının bölge halkının sürece ortak edilmesine bağlı olduğu anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Sarıyer Belediyesi, “İmar Barışı” konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tüm detayların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, aracı kullanmama konusunda vatandaşı uyararak, “ Teknik ekibimiz merak edilen soruları cevaplayabilecek donanıma sahip. Bizimle iletişime geçin” dedi.

Sarıyer’de tüm çalışmalarını bir plana, katılımcılığa ve paylaşımcılığa dayandıran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve teknik ekibi ilçede yaşam alanlarını ziyaret ederek, vatandaşları imar barışı konusunda bilgilendiriyor.  Uskumruköy Kasaba Evleri ve Güller Vadisi Sitesi’ne konuk olan heyet burada 3194 sayılı İmar Kanunu’na ilave edilen geçici maddenin Bakanlar Kurulu’ndan geçmesiyle gündeme gelen imar barışını konuştu. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda ‘İmar Barışı’nın başvuru aşamasında neler yapılması gerektiği, kanunun kapsamı ve birçok konuda merak edilen konular anlatıldı. Yapı kayıt belgesinin iskana dönmesinin şu anki aşamada mümkün olamayacağı ancak yapılan yeni düzenleme ile olumlu bir sonuç çıkabileceği toplantıda ön plana çıkan detay oldu.

imar-ic3-001.jpg

“YAŞADIĞIMIZ YERİ SAHİPLENMELİYİZ”

Sarıyerlilerin yıllarca üzerinde yaşadıkları evlerinde yasal açıdan da hak sahibi olabilmelerini sağlamak için çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yerel yönetim anlayışımızda Sarıyer’i birlikte yönetmek var. Yönetimlerin başarıları bölge insanların katılımcılığıyla olur. İlçemizin daha yaşanılabilir hale gelmesi için elimizdeki olanakları kaybetmemiz lazım. Yaşadığımız yeri sahiplenmeliyiz. Sarıyer’i yaşamak, Sarıyer’de yaşamak anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“KESİNLİKLE ARACI KULLANMAYIN”

Yapı denetim belgesinin ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların belli bir bedel karşılığı ile kayıt altına alınmasına ilişkin olduğunu söyleyen Başkan Genç, ilçe içindeki yaşam alanlarının sorunlarının teker teker ekipler tarafından incelendiğini ve bu şekilde bilgilendirme yapılacağını belirtti.  Yasanın altlığının tam olarak çıkmadığını belirten Şükrü Genç,  “İnsanlarda ikilem var. İnsanlar hakkını aramak için kararlılar. Biz de kendimize görev edindik ve bunu herkese anlatacağız. Kesinlikle aracı kullanmayın. Bizim teknik ekibimiz her soruyu cevaplayabilir. Şu anda vatandaşlarımız iyi düşünsün ve gelip bizden bilgi alsın. Konutunun durumunu bilmek için bile fayda sağlayabilir. İskan alamama gerekçesini bilmeyen insanlar var. En azından müracaat edilince bunlar öğrenilebilir” diye konuştu.

imar-ic1-001.jpg

“BÜYÜK FİRMALAR İFLASTAN KURTULACAK”

Toplantıya katılan vatandaşlara teknik konularda bilgi veren Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, kanunun nasıl çıktığını ve uygulamasının nasıl olacağını anlattı.  Atalay imar barışının büyük inşaat firmalarına mülkiyet vermek için yapılmış bir çözüm olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Bu yasa sizin bodrum katlarınıza mülkiyet vermeyecek. Bir bağımsız bölümünüzü ikiye çıkarmayacak. Sizin için bu sadece para vermek. Esenyurt, Bağcılar, Güngören’de büyük firmaların yaptığı bölümleri ruhsata, bağımsız bölüme çevirme ve bunların üzerinden para kazanma. Böylece firmaları iflastan kurtulma şansları doğuyor.”

imar-ic2-001.jpg

“DÜZENLEME BEKLİYORUZ”

Yapı kayıt belgesinin yıkım kararından, encümen kararından ve para cezasından kurtardığını söyleyen Sevgi Atalay “Yani iki komşu arasında sıkıntı çıkıyorsa yapı kayıt belgesi varsa işlem yapılamayacak. Yapı kayıt belgesinden, iskana dönme işi şu haliyle mümkün değil. Yeni bir düzenleme bekliyoruz. Olumlu bir düzenleme olursa iskana gidebilir” dedi.

Bu haber toplam 6184 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT