Şükrü Genç: Hizmetlerimize aynı hızla devam edeceğiz

Şükrü Genç: Hizmetlerimize aynı hızla devam edeceğiz
Son 10 yılda hayata geçirdiği önemli projelerle, Sarıyer halkını belediyecilik hizmetleriyle tanıştıran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Manşet'e konuştu.

Son 10 yılda hayata geçirdiği önemli projelerle, Sarıyer halkını belediyecilik hizmetleriyle tanıştıran Sarıyer Belediye Başkanı ve CHP’nin Başkan Adayı Şükrü Genç, Sarıyer Manşet Gazetesi’nden Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz’ın sorularını yanıtladı.

Sarıyer’in en önemli sorunu olan tapu sorunundan seçim çalışmalarına; meclis listesinden yeni dönemde yapacağı çalışmalara kadar her soruya açık bir şekilde cevap veren Başkan Genç, “Biz 10 yıldır zaten kampanya içerisindeyiz. Alanda çok iyi tepkiler alıyorum. Kamuoyu yoklamalarına baktığımda ise 2014 seçim sonuçlarından daha iyi durumdayız. 31 Mart’tan sonra da hizmetlerimize aynı hızla devam edeceğiz” dedi.

rop1-002.jpg

Kampanya kapsamında nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Biz 10 yıldır kampanyanın içersindeyiz zaten. Biz, insanlardan inanılmaz derecede hoş sadalar alıyoruz. ‘Allah başımızdan eksik etmesin’ diyenler var. ‘Biz sonuna kadar sizinleyiz’ diyenler var. Vatandaş, ‘Cenazemize, düğünümüze geliyor, belediye başkanı sürekli içimizde’ diyor. İnsanların mutluluğu bizi mutlu ediyor. Çünkü çok güzel işler yaptık, halkımıza güzel hizmetler sunduk ve halkımız da bunu alanda bize gösteriyor. Bu şekilde Sarıyer halkının karşısına çıkmak çok büyük bir onur ve gurur...

Mahallelerde esnaf ziyaretleri yapıyorsunuz size gelen şikâyetler var mı?

Özellikle şunu söyleyeyim alanda ekonomik krizin çok büyük etkisi var. Bir dokunup bin ah işitiyorsunuz. Ama biz ateşe benzin atmak yerine,  ülkemizdeki tüm bu sorunları birlik ve beraberlik içinde çözebileceğimizi ısrarla söylüyoruz.  1920’lerde nasıl aştıysak sorunlarımızı, bu dönemde de ancak birlik ve beraberlikle aşabileceğimizi söylüyoruz. İnsanların birbirleriyle dayanışması çıkış noktamız olacak. Sarıyer Merkez’de trafik, park problemi var. Krizin getirdiği bir takım esnafın yaşadığı sıkıntılar var.

Belediye başkanı olarak 10 yılık bir süre içinde Sarıyer’e ciddi katkılar sundunuz. 3. döneminiz öncesi kamuoyu yoklaması yaptınız mı?

Evet, yaptık, ara ara da yineliyoruz. 2014’ten daha iyi durumdayız. Alanda anket yapılırken bir araştırma çalışmasına döndürüp, vatandaşlarımızın önerilerini de alıyorum. Esnaf gezilerimizde de vatandaşlarımızdan öneriler alıyoruz. Temel eksiklerimiz tamamlandı. Yaşamın her alanında yeni çalışma alanları ve çalışma yöntemleri belirleyeceğiz. Örneğin sporda sadece Sarıyer Spor Kulübü değil amatör kulüplerle beraber bir organizasyon mutlaka yapacağız, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarıyla da öyle. Biz okul aile birliklerini belirli bir çatı altında topladık, herkes hangi okulda ne olduysa haberdar. Aynı çalışmayı daha sıkı takip edeceğiz. İyi bir yapılanma oluşturmuş durumdayız.

Mülkiyet konusunda çözüm adına çok ciddi çabalarınız oldu. 2981 yasaya dayanarak imar ıslah planlarını yaptınız. Nihayetinde Büyükşehir bu planları reddetti. Bundan sonra süreç nasıl işleyecek?

Biz yine aynı şekilde devam edeceğiz. Yeniden yapacağız ve ısrarımızı devam ettireceğiz. Büyükşehir’i bizim kazanmamız durumunda tüm bu çalışmalar en geç 1 yıl içerisinde tamamlanır. 2981’i temel alan anlayış kazanmış olacak sonuç itibariyle. Karşı tarafın söylediklerinin hiçbirinin maddi bir temeli yoktur. Sadece söylüyorlar. Ben Büyükşehir’deki konuşmamda belirttim; “Sizler de biliyorsunuz ki izlenen yol doğrudur. Ama siz bu doğruyu söyleyemiyorsunuz” dedim ıslarla. Yeni dönemde mülkiyet konusunda yine halkımızla birlikte çalışmalarımızı aynen devam ettireceğiz. Kamuoyu oluşturacağız. Mahalle Birlikleri de aynı şekilde çalışmalar yapıyorlar. İnsanlarımız bu konuda gayet bilinçliler.

AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım Sarıyer ziyaretinde, İmar Barışı’nın mülkiyet sorununu kökten çözdüğünü, sonrasında da tapuların verileceğini söyledi. Buna sizin yorumunuz ne olur?

Öyle bir şey doğru değil. Binali Bey’in bu konuları incelediğini dahi düşünmüyorum, zaman bulup da bakamamıştır. İnceleseydi böyle bir şey söyleyemezdi. Bunu sıradan birisi ‘laf ola beri gele’ diye söyler. Ama Binali Bey bu konuları incelemiş olsa böyle bir konuşma yapmazdı. Şuanda bütün olay günü kurtarmaya yönelik söylemler. İmar Barışı’nda bina kontürlerinin kat yüksekliğiyle beraber verilmesinin ötesinde başka bir şey yok. Bütün sıkıntı bu zaten.  Vakıf arazileri, donatı alanları üzerinde oturan insanlar ne olacak? Acarlar’da, Uyum’da yıllardır çıkan yıkım kararlarını kaldırıyor.  Sarıyer’deki gecekondular üzerinde zaten herhangi bir yıkım kararı yoktu. Bizler siyasetçiyiz ama sonuçta devlet memuruyuz. Ben görevi bıraktım gittim, sorumluluğum bitti diye bir şey yok, bürokrat da böyle. Bürokratın yaşamının sonuna kadar bir sorumluluğu var. Eğer bir yanlış yapmışsa görevden gittikten 10 sene sonra da başına iş açabilir. Hiçbir bürokrat kolay kolay kendini zora sokacak cinsten bile bile hata yapmaz. Bizim bürokratlarımız yasaları çok iyi biliyorlar.

İmar Barışı’nda bir de riskli alan ilan edilen Derbent ve Fatih Sultan Mehmet Mahalleleri var. Bunların durumu da belirsiz değil mi?

İmar Barışı Sarıyer için tam bir çelişki yumağı olmuş durumda. Derbent ve FSM’ de insanlar müracatlar yaptı. Bilirkişi mahalleliyi haklı buldu. Ben mühendisim; Kartal’daki bina İmar Barışı’na girdi ama bina yıkıldı canlar gitti. Esenyurt’ta 40 kat ruhsat alıp 60 kat yapılan bina İmar Barışı’na girdi girmesine de o ekstra 20 katın getirdiği yük teknik olarak nasıl olacak? Günü kurtararak altyapısını hazırlamadan bu sorunlar nasıl çözülür?

rop-ic2.jpg

TAM BİR HALK MECLİSİ OLUŞTURDUK

Yeni meclis üyesi listesi nasıl oluşturdunuz, biraz bilgi verebilir misiniz?

5-6 arkadaşımız bir hafta, on gün listemiz üzerine çalıştı. Liyakate, mahalle ve memleket dağılımına, meslek gruplarına göre çok iyi bir liste oluşturduk. Tam bir halk meclisi oluşturduk diyebilirim. Mühendis, doktor, avukat, taksici, tamirci, kalfa, lokantacı var inanılmaz güzel bir liste oluşturduk. İttifak dolayısıyla İYİ Parti’den gelen arkadaşlarımız da çok donanımlı. O arkadaşlarımızın da Sarıyer’e çok büyük katkıları olacak.

Yeni dönemde ne tür çalışmalarınız olacak?

Hizmetlerimize aynı hızla devam edeceğiz. Yeni dönemde spor salonlarımızın, kreşlerimizin sayıları artacak. Önümüzdeki dönemde; eğitime, uluslar arası ilişkilere çok önem vereceğiz. Anadolu’yla olan ilişkilerimize çok önem vereceğiz. Ülkemizin kalkınmasını temel teşkil eden bazı projelerimiz de olacak. Turizmi Sarıyer’de mutlak şekilde öne çıkarmak durumdayız. Seçimde alacağımız oy farkı, bizim gücümüzün alanda daha iyi anlaşılmasına fayda sağlayacaktır. Mesela balıkçılarla ilgili temel çözümlerimiz var şuanda.  Bilişim dünyasında Sarıyerli gençlere inşallah rekorlar kırdıracağız. Temel geleneklerimizi de göz önünde bulundurarak bizim yeni yetişen gençlere ayak uydurmamız lazım. Biz yerel basınla çok iyi çalışacağız. Paydaş olarak çok iyi çalışacağız. Ama gerçek yerel basınla bunu yapacağız.  Önümüzdeki günlerde yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı halkımıza sunacağız.

AK Parti’nin vaat ettiği projeleri nasıl değerlendirdiniz?

AK Parti’nin vaat ve proje olarak sunduklarını biz görev süremizce hayata geçirdik. Bizi iyi takip ediyorlar. Bizi takip etmelerinden mutlu oluyoruz. Biri ‘Ben yapacağım’ diyor, diğeri de ‘Ben zaten yaptım’ diyor.  Biz de her yapılmış işin bir hikâyesi var.

Sarıyer Belediyesi ekonomik olarak nasıl bir durumda?

Ekonomik olarak İstanbul’daki belediyelerin en iyileri arasındayız. Çalışanlarımızın Mayıs ayı maaşları dahi şuan hazır durumda. Bu konuda müdürlerimiz, başkan yardımcılarımız çok itinalı bir şekilde çalışmalar yürütüyorlar. Tüm yatırımlarımızı mesela belediye hizmet binamızı, kültür merkezimizi kendi özkaynaklarımızla yaptık.  Üstelik mesela Zekeriyaköy gibi köylerimizden her yıl 60 milyon civarında vergi alamıyoruz. Toplamda 9 sene bu vergiler alınmayacak ve 540 milyonluk gelirimizden olmuş durumdayız. Şehirdeki köylerin durumu ile Anadolu’daki bir köyün birbirinden ayrılamaması bile bir keyfiyet sorunu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ekonomik olarak iyi işleyen bir belediyeyiz.

rop-ic3.jpg

Seçimlere gelecek olursak 2009’da 8 bin oy, sonra 25 bin oy farkla seçimleri aldınız. Şimdi tahmininiz nedir?

Tam rakam tahminim yok ama alandan gelen veriler, yaptığımız saha çalışmalarında vatandaşlarımızın ilgisiyle önceki seçimlerdeki farkı çok daha arttırarak bu seçimi alacağımızı düşünüyorum. Ben sürekli vatandaşlarımla iç içeyim. Her sabah, o gün cenazesi olan vatandaşlarımı tek tek ararım, başsağlığı dileklerimi iletirim, hangi konuda yardıma ihtiyaçlarının olup olmadığını sorar hepsiyle teker teker ilgilenirim.

Herkes sizi kendine çok yakın görüyor. Bunu nasıl başardınız?

Ekstra bir çaba harcamıyorum. Ben onlardanım zaten.

Sarıyer Spor Kulübü’nde bu sezon çok iyi bir gidişat var. Kulübe desteklerinizi herkes biliyor, bu desteğiniz devam edecek mi?

Her zaman desteğim olacak. Şampiyon olduktan sonra inşallah çok daha iyi kazanımlarımız olacak. Ayrıca voleybol kulübümüzde bir sporcu ordumuz var. Vakıfbank’ın şampiyon kadrosunda Sarıyer’de oynayan oyuncular var. 25 tane amatör kulübümüz var. Mühim olan bu kulüplerimizdeki başarılı oyuncuları Sarıyer için yetiştirmek. Bunu başaracağız.

rop-ic1.jpg

Sizin de artık Youtube’ta bir kanalınız var.  Vatandaşların sorularına, eleştirilerine hiç ayırt etmeden cevap veriyorsunuz bununla ilgili neler söylersiniz?

Evet, Youtube kanalımı çok önemsiyorum. Gelen her soruyu cevaplıyorum. Bunu sürekli yapacağız, seçim sonrası da devam edeceğiz. Zaman zaman türkü de söyleyeceğim, şiir  de okuyacağım çeşitli etkinliklerimiz olacak. Vatandaşımız özgürce düşüncelerini, sıkıntılarını bize iletsin; biz de yetişemediğimiz, eksik kaldığımız noktaları onlar sayesinde düzeltme şansı yakalayalım istiyorum.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 4528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT