Şükrü Genç: Hiçbir yere gitmeye niyetimiz yok

Şükrü Genç: Hiçbir yere gitmeye niyetimiz yok
Belediyenin bütçe görüşmelerinde konuşan Başkan Şükrü Genç’ten önemli açıklamalar...

Meclis toplantısında bütçe görüşmelerinde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, “Ekonomik saldırıların çok daha fazla olacağını dünya literatürü söylüyor. Vahşi kapitalizmin, emperyalizmin biz gibi ülkelere saldırıları çok net. Biz belediyemizi belli bir anlayışla yönetmeye çalışıyoruz” dedi.  AK Parti grubunun eleştirilerine de cevap veren Başkan Genç, “Biz sürekli halkımızla beraberiz. Belediye yönetimimiz her zaman etkin, verimli, katılımcı olsun istiyoruz.  Böyle de devam edeceğiz. Hiçbir yere gitmeye niyetimiz de yok” dedi.

AK Partililerin bütçe konusundaki eleştirilerine cevap veren Başkan Şükrü Genç, “Biz her konuda bir kere samimi olmak zorundayız. Sarıyer’in nereden nereye geldiğini, nüfus, yapı, yerleşim ve yapılan işler bakımından nereden nereye geldiğini herkes görüyor. 2019 için yaptığımız bütçede nelerden tasarruf edebiliriz onları tek tek masaya yatırdık. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krize gelirsek doların bu noktalara geleceğini yıllardır gerçek bilim adamları zaten söylüyorlardı. Türkiye’nin büyüklüğünü, dünya bakımından önemini tüm dünya biliyor. Ekonomik saldırıların çok daha fazla olacağını dünya literatürü söylüyor. Vahşi kapitalizmin, emperyalizmin biz gibi ülkelere saldırıları çok net. Biz belediyemizi belli bir anlayışla yönetmeye çalışıyoruz” dedi.

Sürekli halkımızla beraberiz

AK Partililerin halk toplantılarının yapılmadığına yönelik eleştirilere de cevap veren Başkan Genç, “Belediye yönetimimiz her zaman etkin, verimli, katılımcı olsun istiyoruz. 'Halk toplantılarından korkuyor musunuz' diyorsunuz ama biz her gece toplantı yapıyoruz Sarıyerlilerle. Sizlerin anlatmadığı İmar Barışı’nı ben anlatıyorum insanlara. Sürekli halkımızla beraberiz” diye konuştu.  

Personel maaşını ödemekte hiç sorun yaşamadık ve yaşamayacağız

Bütçe konusunda yaptıkları tasarrufa değinen Başkan Şükrü Genç, “Biz başkan yardımcıları ve birim müdürlerimizle beraber ard arda iki kez tasarruf toplantısı yaptık. Yaşama olan hizmet anlayışımızda geriye düşmeden tasarruf tedbirlerimizi kararlaştırdık. Biz belediye olarak maaş ödemelerinde hiçbir problem yaşamadık, yaşamıyoruz ve bundan sonra da yaşamayacağız” dedi. 

Bir yere gitmeye niyetimiz yok

AK Partili Mehmet Büyük’ün “Bütçeyi böyle hazırladınız, herhalde biz bitirelim bizden sonra kim gelirse düzeltir diye düşündünüz” sözlerine de cevap veren Başkan Genç,”Bu böyle bilinsin, bizim buradan bir yere gitmeye niyetimiz yok. Aksine eksik olarak hazırlanan bir şey var ise yine biz tamamlarız diyedir” dedi. 

Türkiye’nin her yerine cenaze aracı gönderiyoruz

Ulaşım Müdürlüğü’nün bütçesi ile ilgili eleştirilere cevap veren Başkan Genç, “Bir mantık çerçevesi içerisinde değerlendirelim her şeyi. Akaryakıt giderleri gerçekten çok üst boyutta, okulların tüm temel ihtiyaçlarını fiziksel anlamdaki eksiklerini de Ulaşım Müdürlüğümüz karşılıyor. Bütçesinin yetmemesi çok normal. Biz Türkiye’nin her yerine cenaze araçları gönderiyoruz. Bunu bir Büyükşehir yapıyor, bir de biz yapıyoruz” diye konuştu. 

Belediyenin eski binaları ne olacak?

Başkan Şükrü Genç belediyenin diğer binalarının nasıl değerlendirildiğine yönelik de bilgi bilgi verdi: “Biz kullanmadığımız Çayırbaşı’ndaki Fen İşleri ve Sosyal İşleri binalarını yıktık, orada çok büyük bir projemiz var gelecek dönem orada çok önemli bir bina yapmayı planlıyoruz. Şuanda orada bir kreşimiz mevcut. Eski Gelirler Müdürlüğü binası çok yoğun kullanılıyor. Halk Eğitim Merkezi’nin yıkılması nedeniyle bir kısım birimler bu alana taşındı. Büyükdere Muhtarlığı, İlçe Seçim Kurulu burada. İki katı da komple kadınlarımızın kullanımına verildi. Eski İmar Müdürlüğü binası kiraya verildi, kullanılmayan binanın masrafı daha çok. Eski başkanlık binası da kütüphanemizi oraya taşıyarak Sanat Merkezi’ne dönüştüreceğiz. Yeniköy’deki Park Bahçaler Müdürlüğü’nün olduğu alanı Engelli Kampüs Alanı’na dönüştürüyoruz. Rehabilitasyon ve uzmanların tedavi amaçlı kullanabileceği alanlar yapıyoruz. Akıllı hizmet binamızın çatısında enerji dönüşümüyle ilgili paneller yapılıyor, elektriğimizin yüzde 25’ini biz sağlayacağız. Sertifikamızı da yakında alacağız, İngilizler burada milimetrik kontrollerini yapıyor; çiçeklerin iğne yapraklı olmasına dahi dikkat ediyor. Biz bunu Büyükşehir’i aldığımızda bütün alanlarda da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmayalım

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Başkan Şükrü Genç, “Bu dönemde birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız, birbirimizi kırmamalıyız, birbirimize küsmemeliyiz. Düğün, bayram, cenazelerdeki hassasiyeti yaşamın tüm alanlarında göstermek zorundayız. Bunu yapmazsak çok daha fazla gelecekler üzerimize bunun farkında olmalıyız. Siyaseti yaşamın önüne koymak yerine, siyaseti de yaşamın içine yedirelim ama birlikteliğimizi hiçbir şekilde kaybetmeyelim” diye konuştu. 

Zekeriyaköy’ün vergi vermemesi içimi acıtıyor

Belediye Başkanı Şükrü Genç, Zekeriyaköy’den belediyeye emlak vergisinin ödenmemesi ile ilgili de “Zekeriyaköy’de 20 tane villası olan adamın vergi vermemesi içimi acıtıyor. Defalarca ilgililere anlatmamıza rağmen bir düzenleme sağlatamadık” dedi.

Bu haber toplam 5809 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT