Şükrü Genç Hatay’daki anma törenine katıldı

Şükrü Genç Hatay’daki anma törenine katıldı
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için düzenlenen anma törenine katıldı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce canımız hayatını kaybetmişti. Depremin ilk anından itibaren bölgeye giden ve Hatay’ın Samandağ, Arsuz ve Defne ilçelerinde depremzede vatandaşlarımıza her türlü yardımı yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, asrın felaketinin yıldönümünde Hatay'da yapılan anma törenine katıldı.

1hatay.jpg

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı Hatay’daki ‘sessiz yürüyüş’te hayatını kaybeden vatandaşlarımız anıldı. Depremin meydana geldiği saat 04.17'de yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Vatandaşlar "Sesimi duyan var mı?" diye seslendi. Anma törenlerinde sık sık, "Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok" sloganları atıldı. Anma ve saygı duruşunun ardından, dualar edildi.

3hatay.jpg

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç saha sonra belediye ekipleriyle birlikte kurduğu çadır kentlerde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Genç depremin hemen adından Hatay’a giderek orada bir aydan fazla bir süre kalarak çalışmaları bizzat kendisi koordine etmişti.

Bu haber toplam 2982 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT