Şükrü Genç gazetecilerle buluştu 

Şükrü Genç gazetecilerle buluştu 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle basın mensubuyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Tarabya’daki Garaj Restaurant’ta gerçekleştirilen yemeğe; Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Belediye Meclis Üyeleri Nadir Günday ve Mustafa Balcı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Yazlık, Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman, Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile basın bürosu çalışanları, Sarıyer Manşet Gazetesi sahipleri Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz'ın da katıldığı ve keyifli bir havada geçen buluşmada, genel siyaset, Sarıyer ve gazetecilik üzerine sohbet edildi. 

basin-ic1.jpg

İsmail Erdem; “İşinizin ne kadar zor olduğunu biliyoruz”

Gazeteciler günü dolayısıyla açılış konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, yerel basına verdikleri öneme değinerek, “Davetimize katıldığınız için çok teşekkür ediyor gazeteciler gününüzü kutluyorum. Gelenekselleşen bu yemeğimize katılımınız bizleri sevindirmiştir. Sizin işlerinizin ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyoruz. Sizin yazdıklarınıza çizdiklerinize müdahale gibi lüksümüz hiçbir zaman olmamıştır. Haber kaynaklarıyla ilgili doğrulama çalışmalarınızda size her zaman yardımcı olacak bir ekip burada bulunmaktadır bundan sonra da hep var olacaktır” dedi.

basin-ic2.jpg

Başkan Genç, “Yerel yönetim anlayışımın içinde yerel basın da var” 

Erdem’in ardından söz alan Belediye Başkanı Şükrü Genç ise yerel yönetim anlayışı içerisinde yerel basının önemine değinerek, gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Genç, “Uzun zamandır böyle bir birliktelik yaşamadık bunun her zaman eksikliğini yaşadım. Sarıyer’deki arkadaşlarım benim yerel yönetimler tarifimi çok iyi bilirler. Yerel yönetimin içinde kaymakamı da, emniyeti de yerel basını da var. Yerel anlamdaki haberler bizim için daha büyük bir önem arz ettiğini belirtmek istiyorum. Sarıyer her ay yaşanabilir en huzurlu bölge seçiliyor. Bunda sizlerin de büyük katkısı var. Ulusal basında olduğu gibi toplumu sürekli kamplaştıracak, gerecek haberleri yerelde de siz yapın bakın neler oluyor? Bu anlamda sizlerin bu hassas konulara çok dikkat ettiğinizi biliyorum. Muhalefet tabi ki olmalı, bugün tutuklu gazetecilerin yazdıklarından dolayı tutuklu olmadıklarını hepimiz biliyoruz. Fikrinden, düşüncelerinden dolayı hiçbir arkadaşımız hiçbir alanda cezalandırılmasın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan sohbette Şükrü Genç, güncel konular ve Sarıyer üzerine gazetecilerin merak ettiği sorulara cevap verdi. Yemekli toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Gazeteciler bu anlamlı organizasyondan dolayı Şükrü Genç ve Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’e teşekkür etti.

Bu haber toplam 4353 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT