Şükrü Genç Ayazağa’da tapu dağıtacak!

Şükrü Genç Ayazağa’da tapu dağıtacak!
AK Parti Sarıyer’de yalı tartışması devam ederken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, cuma günü Ayazağa’da tapu dağıtacak. 

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı yaklaşık bir yıldır taşınacağı yalının tadilat çalışmalarıyla uğraşırken, Sarıyer Belediyesi mülkiyet probleminin yoğun olduğu en büyük mahallerden birisi olan Ayazağa’da önemli bir aşama kaydetti. Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından Ayazağa’da 2981 ve 4706 sayılı yasalar kapsamında hak sahiplerine tapuları verilecek.

500 aile tapusuna kavuşacak

Sarıyer Belediyesi ilk etapta 105 adet parselin tapusunu vermek için çalışmalarını bitirdi. Alınan bilgilere göre; bu çalışmayla 500’ün üzerinde aile metrekaresini 250 TL’den tapusunu alacak. Tapuların dağıtılacağı yerlerde tek katlı gecekondudan, çok katlı binaya kadar içinde tek daireden iki-üç daireye kadar muhtelif binalar yer alıyor. 2981 sayılı yasaya göre, 1984 yılında çıkan imar affı yasasına göre müracaat eden ve tapu tahsis belgesi almaya hak kazanan vatandaşlar Sarıyer Belediyesi’ne başvuru yapmışlardı. Ayazağa Nazım İmar Planı’nın da tamamlanmasıyla süreç hızlanmıştı.

29 Eylül Cuma günü saat 20.00’da Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan toplantıda ayrıca kentsel dönüşüm ve imar çalışmaları hakkında da detaylı bilgi verilecek.

Ayazağa'da hak sahipleri tapularına kavuştu

Bu haber toplam 16818 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT