'Suat Amca' son yolculuğuna uğurladı 

'Suat Amca' son yolculuğuna uğurladı 
Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Sarıyer’in sevilen simalarından Suat Uysallar, Pazar günün öğlen namazına müteakip toprağa verildi.  

Sarıyer Spor Kulübü’nün eski yöneticilerinden ve eski Milli Hakem olan Kore Gazisi Suat Uysalllar (81) için Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in kayıpederi olan Uysallar’ın cenaze törenine; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Şişli eski Belediye Başkanlarından Mustafa Sarıgül, İşadamı Erdal Aksoy, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Sarıyerli katıldı. 

Şükrü Genç; “Suat abi dünya insanıydı”

Uysallar’ın ardından üzüntüsünü dile getiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, şunları kaydetti: “Sarıyer yine çok önemli dostlarından birini kaybetti. Suat abi dünya insanıydı. Her bir alanda inanılmaz gönlüyle var olan biriydi, bu anlamda çok üzgünüz. Önemli olan hatırasını yaşatılması! Mekânı cennet olsun, yolu açık olsun, nur içinde yatsın! Ben çok dertleşirdim. İbrahim Abi’ye de (İbrahim Balcı) çok üzüldüm. Birbirinin ayrılmaz ikilisiydi. Dün kahvaltıda dedi ki ‘Balcı benden önce öleceksin. Bütün kitapların bana kalacak.’ Değerini sonradan anlayacağız.”dedi.

Namaz öncesi Uysallar’ın tabutu başında mensubu olduğu Kore Gazileri bekledi. Sarıyer Spor Kulübü’nün eski yöneticilerinden Uysallar’ın tabutuna Sarıyer bayrağı ve Türk Bayrağı sarıldı. Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu kıldırdığı cenaze namazının ardından Uysallar’ın cenazesi Sarıyer Merkez Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bu haber toplam 2878 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT