Spor Toto Süper Lig'de Bir Sarıyerli

Spor Toto Süper Lig'de Bir Sarıyerli
Mehmet Demirtaş, Süper Ligde Sarıyer'i temsil eden tek kişi olarak Sarıyer'in gururu oldu.

 

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sanica Boru Elazığspor’da Teknik Direktör Yılmaz Vural’ın yardımcılığını yapan Mehmet Demirtaş, Süper Ligde Sarıyer’i temsil eden tek kişi olarak Sarıyer’in gururu oldu.
 
7 haftada 3 puanla devraldıkları SB Elazığspor 23. hafta sonunda 24 puan toplayarak ligde kalma umutlarını sürdürüyor. Oynadıkları güzel futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan SB Elazığspor‘da antrenör Mehmet Demirtaş’ın katkısı kuşkusuz çok büyük. Göreve geldikleri günden itibaren futbolcuların her şeyiyle ilgilenen Demirtaş taraftarın ve futbolcuların sevgilisi haline gelirken, yakalanan başarının da pay sahibi oldu.

1960'li ve 1970'li yıllarda Sarıyer ve Adana Demirspor'da forma giyen Demirtaş, profesyonel futbolu 1991 senesinde Adana Demirspor'da bıraktı.

yilmazvural_kecimehmet.jpg

Teknik direktörlük kariyeri 
1990'ların başından beri Türkiye profesyonel futbol liglerinde yardımcı antrenörlük ve teknik direktörlük yaptı. Futbola vedasından sonra antrenörlük yapmaya başladı ve ilk olarak Sarıyer’de altyapı antrenörlüğü yapmaya başladı. Bu görevinde 1995 senesine kadar kaldı. Bu süreç içerisinde Sarıyer ne zaman teknik direktörsüz kalsa geçici olarak A takımı çalıştırdı. 1995 senesinden itibaren Sarıyer'de yardımcı antrenörlük görevine getirildi. Burada 1997 senesinde Yılmaz Vural'ın yardımcılığını yaptı. Vural'ın takımdan ayrılmasından sonra Sarıyer’in bir sezon teknik direktörlüğünü üstlendi. Bu görevinde bir sezon kaldıktan sonra takımdan ayrıldı ve bir sezon Vanspor'da yardımcı antrenörlük yaptı. Bunun ardından daha önce Sarıyer'de beraber çalıştığı Yılmaz Vural ile beraber çalışmaya başladı. Bu uyumlu ikili 1999'den 2005'e kadar sırasıyla Çanakkale Dardanelspor, Bursaspor, Denizlispor, Diyarbakırspor, Adanaspor, Çaykur Rizespor ve Ankaragücü çalıştırdı. Ardından Demirtaş tek başına teknik direktörlük yapmaya karar verdi ve Balıkesirspor ile anlaştı. Burada bir sezon kaldıktan sonra iki sezonda bu görevde Ünyespor'u çalıştırdı. Ardından bir sezon yine Balıkesirspor çalıştırdıktan sonra takrar Yılmaz Vural'ın yardımcı antrenörlüğünü yapmaya başladı ve beraber Kocaelispor ve Kasımpaşa görev aldılar. Mehmet Demirtaş son olarak 2009-2010 sezonun ‘da Sarıyer'de teknik direktörlük yaptı.

Sarıyer Manşet Gazetesi olarak Spor Toto Süper Ligde tek Sarıyerli olarak Sarıyer’in gurur kaynağı olan Mehmet Demirtaş’ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Bu haber toplam 11583 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT