Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Olmalıdır?

Google, arama motoru optimizasyonu (SEO) sıralaması söz konusu olduğunda sosyal medyanın doğrudan bir faktör olmadığını belirtiyor.

 Sosyal medya yönetimi içerik paylaşmak için oluşturulduğundan, Google'ın dikkate aldığı sıralama faktörlerini artırabilir. İnsanlar bağlantılarınızı sosyal medyada paylaştığında, bu, içeriğiniz için daha fazla görünürlük anlamına gelir. Aşağıda, içeriğinizin görünürlüğünü artırmak için sosyal medya yönetimi işleminde pazarlamanızı geliştirmenin dört yolu bulunmaktadır.

  1. Sosyal medya profillerinizi optimize edin

Yapmanız gereken ilk şey, sosyal medya profillerinizi optimize etmektir. Sosyal profiller, çevrimiçi varlığınızı geliştirmek için mükemmel varlıklardır. Birçok farklı sosyal medya platformunu kullandığınızda, daha güçlü marka tanınırlığı için tüm bu platformlarda tutarlı, yüksek kaliteli ve markalı bir profil resmine sahip olmanız gerekir. Ayrıca işletmeniz için ilgi çekici ve dikkat çeken bir biyografi yazmalısınız.

Profilinize en az bir ilgili bağlantı eklemek çok önemlidir. Bağlantı büyük olasılıkla web siteniz olacaktır, ancak aynı zamanda bir pazarlama kampanyası bağlantısı veya bir e-posta bülteni kayıt sayfası da olabilir. Facebook durum güncellemeleri ve tweetlerindeki bağlantılar takip bağlantısı değildir, yani bağlantı verdikleri sitelere SEO yetkisi vermezler. Bir sosyal medya hesabının biyografisi aşağıdaki bağlantıdır.

  1. Düzenli olarak ilgi çekici sosyal güncellemeler yayınlayın

Sosyal medya yönetimi işleminde hesabınızdan yararlanmak için düzenli olarak gönderi paylaşmanız gerekir. Günde birçok kez Twitter'da paylaşım yapmak normal olsa da aynı şeyi Facebook'ta yapmak aşırı görünebilir.

  1. paylaşılabilir güncellemeler yayınlamanız gerekir. Güncellemelerinizin mümkün olduğunca çok kişi tarafından görülmesini istiyorsunuz. Bunu sağlamak için, büyüleyici resimler kullanmak, viral başlıklar oluşturmak ve takipçilerinizden güncellemelerinizi paylaşmalarını doğrudan istemek istiyorsunuz. Bunları yaptığınızda, insanların olumlu tepki verme şansını artırıyorsunuz.
  1. Paylaşılabilir web sitesi içeriği oluşturun

Kullanıcıları içeriğinizi paylaşmaya ikna etmek için web sitenizi optimize edebilirsiniz. Bunu, metin, anahtar kelimeler, başlıklar ve etkili bir harekete geçirme ifadesi içeren içerik oluşturarak yaparsınız. İçeriğiniz için, insanların içeriğinizi daha kolay paylaşması için sosyal paylaşım düğmeleri de eklemek isteyebilirsiniz. İçeriğinizi paylaşmak daha kolaysa, daha fazla insan bunu yapmaya meyilli olacaktır.

  1. içeriğinize daha fazla video ekleyerek görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Videolar, arama sonuçlarında görülebilir. Güvenilir bilgiler getirmesi sayısız kişi tarafından güvenilmektedir. YouTube videoları ile tanıtım içeriği yapmak ve bunları sosyal medyada paylaşmak ilk üç arama konumuna ulaşmanızı sağlayabilir.
  1. Etkileyenler ve takipçilerle bağlantı kurun

Sosyal medya hesaplarınızdan en fazla SEO faydasını elde etmek için, içeriğiniz aracılığıyla başkalarıyla etkileşim kurabilmeniz için hesaplarınızda aktif olmanız gerekir. İlişkiler, gelen bağlantılar ve sosyal medyanın ilgisini çekmenin anahtarıdır. İçeriğinizde ve ilgili sosyal medya paylaşımlarınızda influencer'ları haykırarak bağlantılar elde edebilirsiniz. Yerel içeriği paylaşarak ve yerel etkileyicileri arayarak yerel pazara da hitap edebilirsiniz.

Son olarak, sosyal medya danışmanlığı hizmeti sunan kurum olarak belirtmek isteriz ki mevcut ve potansiyel takipçilere karşı duyarlı olmanız gerekir. İlgi çekici içeriği oraya koymaya devam ederken, yorumlar, incelemeler ve paylaşımlar almanız kaçınılmazdır. Yanıtlarınız, sosyal medya algoritmalarının içeriğinizin aktif olduğunu anlamasına izin verecek ve bu da erişimini artıracaktır. Tasarimmania markası olarak sizlere kurumsal sosyal medya yönetimi hizmeti sunmaktayız

Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT