'Sorunları ortak tespit edip, beraber çözüyoruz'

'Sorunları ortak tespit edip, beraber çözüyoruz'
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç 2015 faaliyet raporuyla ilgili belediye meclisinde sunum yaptı.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, 2015’teki çalışmalarını anlattı

Çok sayıda Sarıyerlinin de izlediği toplantıda Şükrü Genç daha çok kaba inşaatı biten belediye hizmet binası üzerinde durdu.

Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Nisan ayının ikinci meclis oturumunda Sarıyer Belediyesi’nin 2015 Faaliyet Raporu görüşüldü. Raporda, Sarıyer'de hizmete geçirilen projelerin yanı sıra Belediye birimlerinin yıl boyunca gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar da anlatıldı.

Sorunları ortak tespit edip, beraber çözüyoruz

Kürsüde yaptığı çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Şükrü Genç, "2009 seçim kampanyamızı hatırlayanlar bilirler. Seçim döneminde bir söz vermiş: “Sarıyer’i beraber yöneteceğiz” demiştik. “Ortak akıl oluşturma” prensibi bizim senelerdir çözülememiş ve çözülmemiş problemleri çözmemizde ana prensibimiz oldu. Sorunları ortak tespit edip, çözümleri de ortak akılla üretmenin, demokratik olarak da en doğru yol olduğu düşüncesindeyiz. İşte bu nedenle paydaşlarımız olan sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlarımız, mahalle örgütlerimiz, üniversitelerimiz ve kent konseyimizle hatta kardeş şehirlerimizle sürekli ve aktif işbirliği içerisindeyiz” dedi.

Sürdürülebilirlik kavramı, başarının temelidir

Sunumda "Maksimum hizmet, maksimum yatırım ve maksimum tasarruf anlayışı" diyen Başkan Genç, "Biliyoruz ki, etkin ve verimli bir bütçe politikası uygulanmadığı takdirde Belediye’nin güçlü bir pozisyona gelme imkânı asla olmayacaktır. Ayrıca, ‘Sürdürülebilirlik’ kavramı da yine hizmet ve yatırım yaratma projelerimizin temelini oluşturmadığı takdirde başarılı olma şansı bulunmamaktadır." şeklinde konuştu.

Yeni hizmet binası Türkiye'ye örnek olacak

Sarıyer Belediyesi olarak, sadece Sarıyerliye değil tüm Türkiye'ye örnek oluşturacak bir kamu hizmet binası yapmak istediklerini dile getiren Genç, "Günü kurtaran değil, 'kalıcı, yerinden ve kalkınmacı yerel yönetim' anlayışı bizim için bir yerel yönetimin sahip olması gereken en temel prensiplerden biridir. Bu anlayışımızın en somut göstergesi, dünyanın ilk yeşil kamu hizmet binasının hizmete hazırlanmasıdır" dedi.

Bu haber toplam 5963 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
3 Yorum