Six Senses Hotel Sarıyerlileri isyan ettirdi

Six Senses Hotel Sarıyerlileri isyan ettirdi
Six Senses Kocataş Mansions Hotel'de düzenlenen yüksek sesli müzik yayını ve organizasyon günlerinde yaşanan trafik sorunu Sarıyerlileri bezdirdi.

Geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan Sarıyer Piyasa Caddesi’ndeki Six Senses Kocataş Mansions Hotel trafik ve gece yarısına kadar devam eden canlı müzik organizasyonları ile vatandaşların tepkisini topluyor.

SARIYERLİLER EYLEME HAZIRLANIYOR

Canlı müzik organizasyonlarındaki gürültüden dolayı Sarıyer halkı muhtarlık öncülüğünde imza kampanyası başlatmıştı. Üst üste yapılan şikâyetlerden dolayı İstanbul Valiliği otelin müzik ruhsatını iptal etti. Otelin yetkilileri jet hızıyla mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Sarıyer Merkez mahallesi başta olmak üzere; Sarıdağ Mevkii, Büyükdere ve Kocataş mahallelerinde yaşayan vatandaşlar mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına tepki gösterdi. Sarıyer Kaymakamlığı ve İstanbul Valiliği’nin konuya bir çözüm bulamaması halinde vatandaşlar otelin önünde eyleme hazırlanıyor.

"RUHSATLARI İPTAL EDİLDİ, YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALDILAR"

Sarıyer Merkez Muhtarı Sinan Yüksel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Sarıdağ üstünde etkinlik alanı bulunan Six Senses Oteli'nin çevremize vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı kaymakamlık makamına şikâyet dilekçemizi dün itibari ile sunmuştuk. Otelin turizm ruhsatı olduğu için kaymakamlık görüşü alınmadan valilik tarafından etkinlik yapabilir izinleri aldığını öğrenmiş olduk. Bugün alınan karar neticesinde 1 takvim yılı içerisinde 3 kez aynı şikâyetin tekrarlanmasından dolayı, otelin canlı müzik ruhsatı iptal edilmiştir. Fakat otel yetkilileri bugün mahkemeye başvurarak jet hızıyla yürütmeyi durdurma kararı almıştır. Maalesef durum bundan ibarettir.”

25 ARALIK'A KADAR 'EZİYET' SÜRECEK

Six Senses Kocataş Mansions'ta 8 Aralık'ta başlayarak, her akşam canlı müzik yayınlarının yapıldığı 'Christmas Market' organizasyonunun ise 25 Aralık'a kadar süreceği öğrenildi.

Bu haber toplam 9116 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
4 Yorum