Sivaslılar Sütlüce Köyü’nün yemeğinde buluştu

Sivaslılar Sütlüce Köyü’nün yemeğinde buluştu
Sütlüce Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği’nin düzenlediği Dayanışma Gecesi’nde bir araya gelen Sivaslılar, memleketlerinden kilometrelerce uzakta hasret giderdi.

Sivas’ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sütlüce Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği’nin düzenlediği Dayanışma Gecesi’nde bir araya gelen Sivaslılar, memleketlerinden kilometrelerce uzakta hasret giderdi. Sivas yöresine ait yemeklerin servis edildiği gecede davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek türküler söylendi.

Çeliktepe’deki Yıldızlar Düğün Salonu’nda düzenlenen geceye; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Demirel, Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Ali Görgülüer, Veysel Yeşil, Hasan Karagöz ve bazı AK Parti ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. TBMM Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, İstanbul Milletvekili Didem Engin ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem yoğun programnlarından dolayı katılamadıkları geceye telgraf gönderdi.

siv-ic1.jpg

Ali Öztürk konuklarla yakından ilgilendi 

Dernek yönetiminden Ali Öztürk konuklarla yakından ilgilnirken, gecenin sunuculuğunu ise Sivas’ın sevilen isimlerinden Bilal Başpınar yaptı. Gecede; Dernek Başkanı Abdurahman Öztürk’ün selamlama konuşmasının ardından dernek yönetimi tanıtıldı. Ardından derneğin kurucusu Şahin Öztürk köylerini ve dernekleşme sürecini anlattı. Sivas yöresine ait türkülerin söylendiği, halayların çekildiği coşkulu gecede Belediye Başkanı Şükrü Genç de türkülere eşlik etti.

siv-ic5.jpg

Başkan Genç; “Geleneklerimize, toplumsal değerlerimize sahip çıkacağız”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, davul zurnayla karşılandığı gecede yaptığı konuşma ülkemiz için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Derneklerin özellikle eğitimin yükselmesi için çaba harcaması gerektiğine değinen Başkan Genç, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Dünyanın en stratejik bölgesinde doğmamızdan dolayı tüm dünyanın ilgisi üzerimizde olan bir ülkeyiz. Herkesin bir planı var. Birileri Türkiye’nin güçlü olmasını asla istemiyor, dünyanın en verimli toprakları bizim ülkemizde. Kafalarında hinlik var. Türkiye’nin sevgisine ihtiyacı olan toplumlar var. Gelişmiş ülkelerde teknoloji geliştikçe insanlar arasında sevgi azalıyor. Almanya’da kardeş şehrimizde ödül alacağımız bir gündü. Eyalet parlamento başkanı, "Eğer bir koşunuz Türk ise rahat uyuyabilirsiniz" dedi. Yemez yedirir, derdinize koşar, çocuğunuzu, namusunuzu emanet edebilirsiniz. Biz gerçekten geleneklerimize, toplumsal değerlerimize sahip çıkacağız. Bu toplumun birbirinden başka hiç kimseye ihtiyacı yok. Birlik ve beraberliğin sağlanması dernekler vasıtasıyla yapılabiliyor. Ama şunu hiç unutmayalım. Bizim oralara sesimizi göndermek için yapmamız gereken çok önemli bir şey var. Eğitim seviyemizi yukarılara çıkaracağız. Yörelerde eğitim kalitesini arttırmak için derneklere büyük görev düşmekte. Dernek gecelerinde sadece öğrenci okutmak için programlar düzenleniyor. Özellikle Kelkit vadi derneklerinin bu işi bir kez daha düşünmesi gerek. Biz devletten hiçbirşey istemeyiz. Dur demişler durmuşuz, ek demişler ekmişiz. Boynumuz her zaman eğiktir devlete. Kelkit Vadi toplumunun mutlaka dikkate alınması gerekir. Şuanda Afrin’de halk çocukları bulunuyor. O çocukların hiçbirinin burnu bile kanamadan ülkelerine sağ salim dönmesi en büyük dileğimdir.”

siv-ic3.jpg

Başkanlara teşekkür plaketi verildi

Konuşmaların ardından dernek yönetimi tarafından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ve Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’a teşekkür plaketi verildi.

siv-ic4.jpg

fazli-kilic.jpg

yemek-kck.jpg

siv-ic2.jpg

Bu haber toplam 8815 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT