Şinasi Öktem Derbentlilerle buluştu

Şinasi Öktem Derbentlilerle buluştu
CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem, Sivas Suşehri Akçaağıl Dernek binasında düzenlenen toplantıda Derbentlilerle bir araya geldi.
Sivas Suşehri Akçaağıl Dernek binasında düzenlenen toplantıda Derbent’te oturan Cumhuriyet Halk Partisi üyeleriyle ön seçime yönelik konuşan Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem, siyasi yaşamına başladığı günden bugüne insanların barınma haklarının yılmaz bir savunucusu olduğunu belirterek, "Derbentliler bu mücadelemizin en yakın tanıklarındandır. Dün olduğu gibi bugün de kim Derbent'te halkımızın haklarını çiğnemeye ve bir tuğlaya dokunmaya kalkarsa beni de Derbentlilerin karşı koyma mücadelesinin içinde görecek" diye konuştu.
 
Rant halkın olmalıdır
Öktem, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ümraniye Kurucu Belediye Başkanlığı ve İl Başkanlığı yaptığım yıllarda bize ihtiyaç duyulan birçok yerde üzerimize düşen görevlerimizi yerine getirdik. Bunu şunun için söylüyorum. Bana ilk sorulan sorulardan bir tanesi 'Vekil olunca bizim yanımızda olacak mısınız?’ sorusu oluyor. Vekil olmadan sizinle birlikte olan bir arkadaşınız olarak dünümüz bugünümüzün aynasıdır. Bunun için elbette ki vekil olduktan sonra da Derbent'te bir tek tuğlaya biri dokunmaya kalkarsa sizlerle birlikte o tuğlanın koruyucusu ve mücadelenizin savunucusu olacağıma söz veriyorum. Toprağı kim kullanıyorsa, toprağın ürettiği rant ona gitmelidir, çamurunu kim çektiyse hak onundur. 
Derbent'tekiler de burada uzun yıllardır yaşıyorlar rant küçük olur büyük olur bu rant Derbentlilerin olmalıdır. Artık burayı hak etmişler. Kentsel Dönüşüm evet anladık. Ama burayı Derbentliler elli yıldır kullanıyor. Artık kimseye buradan verecek bir şey kalmamıştır. Rant halkın olmalıdır. Rant bilmem ne sarayları yapmak için değil? Asgari ücretin bin lira bile olmadığı bir ülkede bir adam çıkacak kendine bir saray yapacak o sarayda kullanılan bardakların tanesi bin lira olacak. Sonra Derbent'te oluşan rantı buradaki insanların ellerinden alacak. Buna ne gönül, ne vicdan, ne de biz ne de siz razı olursunuz. Şundan emin olmalısınız ki Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda sonuna kadar size katkı verecektir. Ben sizinle birlikte buradaki mücadelede en önde olan arkadaşlarınızdan biri olacağım."

Bu haber toplam 3872 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT