Siirt Bıttım Sabunu Her Derde Deva

Siirt Bıttım Sabunu Her Derde Deva

Bıttım sabunu uzun yıllardır Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde, evlerde yapılan ve herkes tarafından çok sevilerek kullanılmakta olan bir sabundur Bu sabunun içinde bıttım denilen bir yemişin yağı bulunmaktadır. Bu yağ neredeyse herşeye iyi gelen etkileriyle bilinmektedir. Bıttım, fıstığın yabani halidir. Çok farklı isimleriyle de bilinmektedir. En çok bilinen isimleri;

  • Çedene
  • Çitlembik
  • Menengiç

olarak ifade edilmektedir. Hatta menengiç kahvesi meşhurdur. Güneydoğu Anadolu bölgesinde hemen her restoran ve kafede bu kahveyi içebilmek mümkündür.

Sabun Formu Yüzyıllardır Kullanılıyor!

Bıttım sabunu faydaları dolayısıyla sağlıklı ve rahatsızlığı olan insanlar tarafından kullanılmaktadır. Evet, bıttım sabunu kullanmak için bir rahatsızlığın gelişmesini beklemek doğru değildir. Özellikle genel vücut hijyenini sağlayabilmek adına bıttım sabunu çok başarılı bir duş sabunu olarak bilinmektedir. Kendine has güzel aromasıyla ayrıca ruha da hitap etmekte olan bıttım sabunu sayesinde, istenmeyen ten kokusundan da kurtulmak mümkündür. Çünkü tende oluşan kötü kokular genellikle temiz olmayan cilt yüzeyindeki bakterilerin oluşturmakta olduğu kokulardır. Özellikle de koltuk altında gelişen bu kokuların bıttım sabunu ile giderilmesi çok mümkündür. Sadece bu sabunun düzenli olarak kullanılması icap etmektedir. Bir de genel vücut hijyenine dikkat edilmelidir. Örneğin haftada bir banyo yapıyorsanız, tonlarca bıttım sabunu da teninizde oluşacak olan kokuyu gidermeyecektir.

Bacaklardaki Çirkin Varis Görüntüleri Bıttım Sabunuyla Yok Olabilir!

Siirt bıttım sabunu almak için en geçerli sebeplerden birisi de varislerdir. Varisler dolaşım bozukluğu neticesinde oluşmaktadır.

  • Fazla kilolar
  • Hamilelik dönemi
  • Yaşlanma etkileri
  • Sigara tüketimi
  • Hareketsiz ve aşırı ayakta geçirilen yıllar

varis oluşumunu tetiklemektedir. Bıttım sabunu burada ne yapar? Bıttım sabunu ile masaj yapılarak temizlenen cilt yüzeyinde gözenekler açılır ve dolaşım da hareketlenir. Dolaşımın hareketlenmesi de kan akışında rahatlamaların yaşanması anlamına gelmektedir. Sürekli olarak bu işlemin uygulanması, bacağın yüzeyindeki istenmeyen varis görüntülerini böylelikle ortadan kaldırabilecektir. Bir de cilt sürekli hava alıp beslendiği için de daha sağlıklı olacaktır. Cilt incelmesi ortadan kalkacaktır ve var görünümü bu sebeple de azalmış olacaktır.

Bunun için her gece düzenli olarak bıttım sabunu ile bacaklara masaj yapılması önerilmektedir. Hatta bu masaj için kabak lifi çok uygun bir malzemedir. Kabak lifi kan dolaşımını hareketlendirmektedir. Bundan dolayı da selülit için de çok faydalıdır. Varisler için yapılacak bıttım sabunlu masajda hareketler ayak uzundan yukarıya yönlü olmalıdır. Bunun için de küvetin içinde yatar pozisyonda olmanız gerekmektedir. Aksi halde düşme tehlikesi yaşayabilirsiniz. Lütfen bu uygulama öncesi ayrıca küvete bir havlu serin. Bu sayede ayağınızın kaymasını da önlemiş olabilirsiniz.

Saçlardaki Kepekler Bıttım Sabununu Hiç Sevmiyor!

Siirt bıttım sabunu satın almak için kepeklerinizin olmasını elbette beklemeyin ama zaten kepekleriniz varsa da bu harika sabunu almak için gecikmeyin. Bıttım sabunu kepekli saçların yeniden tertemiz, kepeksiz bir görüntüye kavuşmasını sağlıyor. Bu gerçek klinik testlerle de onaylanmış durumda. Bıttım sabunu saça düzenli olarak uygulandığında, 7 - 8 ay içinde hiç kepeksiz ve çok sağlıklı saçlarınız olabiliyor. Bıttım sabunu yararları açısından en çok bu yönüyle kullanılıyor. Çünkü kepeğe çözüm olabilecek bir ilaç henüz yapılmadı. Bir takım denemeler olsa da bunların yan etkileri fazla bulundur. Bazı kepek ilaçları saçların aşırı şekilde dökülmelerine neden olabiliyor. Bundan dolayı da bıttım sabunu hala 1 numarada yer alıyor. Bıttım sabunu saçtaki kepeği yok ederken, eksilen saç tellerinin geri gelmesini de sağlıyor!

Beyazlayan Saçlara Renk Veren Bıttım Sabununu Herkes Çok seviyor!

Bıttım sabunu yararları arasında bu belki de en önemlisi! Çünkü hiçbir maddenin ve ilacın yapamadığı etkiyi, bıttım sabunu yapabiliyor. Saçlarınız beyazladı mı? Yaşa ya da bir takım hastalıklara bağlı olarak saçların beyazladığı görülebiliyor. Saçların beyazlamasının nedeni, saça rengini veren pigmentlerin zamanla yok olmaları. Bıttım sabunu kullanarak pigmentlerinizi geri çağırabiliyorsunuz. 8 - 9 ay sürekli kullanım sonrasında, saçlarınız ilk gençlik yıllarınızdaki rengini ve parlaklığını geri kazanıyor. Eksilen saçlarınızın köklerinden saçlarınız çıkmaya başlıyor. Bu mucizeye herkes şahitlik yapıyor. Bıttım sabunu faydalarından dolayı sürekli kullanılması gereken çok özel bir sabun. Orijinalini almaya dikkat edin

Bu haber toplam 8926 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık