SGK’da yapılandırma başvuruları başladı

SGK’da yapılandırma başvuruları başladı
Geçtiğimiz günlerde bazı alacaların yapılandırılmasıyla ilgili çıkan kanunun yasalaşmasıyla birlikte SGK’daki yapılandırma başvuruları da başladı. Son tarih ise 31 Ağustos olacak.

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de yasalaşan ve resmi gazetede de yayınlanan yapılandırma ile ilgili başvurular başladı.

Birçok kurumda olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’nda da yapılandırma çalışmaları başladı. Sarıyer Manşet Gazetesi’ne konuyla ilgili açıklama yapan SGK Sarıyer Şube Müdürü Gamze Pak kanunla ilgili önemli bilgiler verdi. 

Gamze Pak, kanunun detaylarını şu şekilde anlattı: “03/06/2021 tarihli ve 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İleBazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarihli ve 31506 sayılı Resmi Gazetedeyayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin 31 Ağustos 2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve ilk taksit ödemelerini 1 Kasım 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. İşverenlerce e – sigorta, şahsen veya posta yoluyla, 4-b Bağkur sigortalılar tarafından e – devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla, 4-b Bağkur ihya borçları için 01/07/2021 – 01/11/2021 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir.”

18 EŞİT TAKSİT İMKÂNI

Gamze Pak, ödemeler ile ilgili olarak ise “Yapılandırılan borçlar peşin ya da ikişer aylık dönemlerde 18 eşit taksit imkanı ile 36 aya kadar ödenebilecektir. Peşin ödemelerde hesaplanan gecikme zammının Yİ – ÜFE ile %90’ı ikişer taksitli ödemelerde %50’si silinecektir. İdari para cezalarında ise ana paranın %50’si silinmektedir” dedi.

GSS BORÇLARI SİLİNİYOR 

GSS prim borçlarında başvuru şartı bulunmamaktadır. 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testine başvuru yapan, hane kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan ve daha önce gelir testi yaptırmayan vatandaşlarımızın GSS prim borcunun tamamı silinmektedir. GSS prim borcunun 31 Aralık 2021 tarihine kadar ödemesi Kurumumuzla anlaşmalı bankalar aracılığıyla peşin veya taksitler halinde ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammının tamamı silinmektedir.

Bu haber toplam 5628 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT