Sevim Yalınkılıç: Sarıyer'li Sarıyer'de yaşayacak. Vazgeçmeyeceğiz!

Sevim Yalınkılıç: Sarıyer'li Sarıyer'de yaşayacak. Vazgeçmeyeceğiz!
Sevim Yalınkılıç: “Sarıyerli Sarıyer’de Yaşayacak” demiştik. Bu anlayışımızdan bir gün dahi vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz" diyerek mülkiyet konusunda diğer siyasi partilere çağrıda bulundu.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, çoğunluğunu AK Parti’nin oluşturduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Hukuk Komisyonu’nda aylardır bekletilen Sarıyer’in mülkiyet sorununu ilgilendiren konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Meclis üyeleriyle birlikte açıklama yapan İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in 2009 yılında göreve gelmesi ile birlikte mülkiyet konusunun çözümü için bakış açımızı belirtmiş ve “Sarıyerli Sarıyer’de Yaşayacak” demiştik. Bu anlayışımızdan bir gün dahi vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz” diyerek diğer partilere çağrıda bulundu. Yalınkılıç, “Sarıyer’in kangren olmuş bu sorunu için tüm partilerin desteğini bekliyoruz” dedi.

56be928e-1b73-4534-bbaa-1f3232a18dbc.jpg

İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Mülkiyet ve tapu konusunu ısrarla ve ısrarla siyasetin gündemi yapmayalım diye çağrıda bulunmamıza rağmen, artık çözüm noktasında sonuca gelmiş olan konu hakkında vatandaşlarımızın kafasını karıştıran açıklamalar devam ediyor. Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimiz bu konuya dair açıklamaları yaptılar ama sanırım bir kez daha vurgulamakta fayda var.

SARIYERLİ SARIYER’DE YAŞAYACAK

Belediye Başkanımız Sn. Şükrü Genç’in 2009 yılında göreve gelmesi ile birlikte mülkiyet konusunun çözümü için bakış açımızı belirtmiş ve “Sarıyerli Sarıyer’de Yaşayacak” demiştik. Bu anlayışımızdan bir gün dahi vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Mülkiyet problemini çözmek için çalışmaya başladık. Vatandaşın derdi bizim derdimiz oldu. Yani biz bu sorunu çözeceğiz diye söz verdik.

Vatandaşlarımızın ve derneklerin talepleri üzerine onları da sürecin her bir aşamasında paydaş yaparak tapu sorununun çözümü için önerilerimiz oldu. Vatandaşlarımızın bizzat takip ettiği devir, takas, ıslah planı çalışmaları olmak üzere birçok yolu ve yöntemi denedik.

Mülkiyet konusunun yıllarca İBB tarafından da önemsenmesini, adım atılmasını bekledik.

Bugün gelinen noktada hepinizin bildiği gibi Pınar Mahallesi ve Rumeli Hisar üstünden başlamak üzere (Süreç diğer mahallelerimizle devam edecek) İBB’ye ait taşınmazların hak sahiplerine satışı konusunu Ekrem Başkanın Başkanlığında İBB Meclis gündemine taşımış olduk. Ekrem Başkanın adaylık döneminde mahalleler birliğiyle imzaladığı protokol sayesinde konu İBB Meclisi’ne gelmiş oldu. Bugüne kadar görev yapmış hiçbir İBB Başkanının Sarıyer’deki mülkiyet meselesine bu derece önem vermediğini vurgulamak isterim.

Söz verdik, sözümüzün arkasında da durduk. Ekrem başkanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sözünün arkasında durdu ve konuyu meclise iletti. Bu anlamda Ekrem Başkanımıza ve bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 

HAK SAHİPLİĞİ TARTIŞMA YAPILACAK KONU DEĞİLDİR

İBB’nin ilgili daire başkanlığınca meclise sunulan dosyada da yer aldığı üzere taşınmazların satış tamamen bu alanlarda yaşayan vatandaşlarımıza yapılacak. Yani tapu tahsis belgesi olanlar, yani yapı kayıt belgesi olanlar, yani mevcut binası ve gecekondusu olan yurttaşlarımıza satışı gerçekleştirilecek.  Üçüncü kişilere satış söz konusu dahi olmadığı gibi satılmayan hisseler de

İBB’nin üstünde kalacak.

Dolayısı İBB Meclisi’ne, söz konusu bölgelerde üzerinde yaşayan vatandaşlarımıza hitap eden bir satış metni gelmiştir ve tüm partilerin desteği ile geçmesi gereken bir maddedir!

SATIŞ KONUSUNDA KRİTERİMİZ VATANDAŞIN ALIM GÜCÜDÜR

Satışların sokak rayiçleri üzerinden hesaplanması konusunda bir tartışma yürüyor. Bizim daha önce ıslah planı yapmamızın temel nedeni da zaten sokak rayiçleri üzerinden satışın sağlanabilmesi amacını taşıyordu.  Bu konuda biz vatandaşın alım gücünü aşacak bedeller üzerinden hesaplanması gibi bir amaç asla gütmüyoruz.

Ne Büyükşehir, ne İlçe belediyemiz gelir ve siyasi kaygı içinde değildir. Tam tersine Cumhuriyet Halk Partisi olarak tek beklentimiz, sorunun vatandaşın lehine çözümüdür!

Meclis’te olan grupların, başkan vekilleri ve sözcüleri, ortak metin ile vatandaşın lehine, sokak rayicine en yakın şekilde satış yapılması konusunda temennisinin görüş olarak okunması konusu görüşülmüş ve desteklenmiştir. Hâlihazırda 4 parti bu konuda hem fikir olmuştur!

Attığımız her adımda vatandaşın sorununu hukuki olarak sorun yaratmayacak şekilde çözmeyi temel alıyor, çözümler üretiyoruz. Bu nedenledir ki vatandaşın 50 yıllık beklentisinin çözümü için gelen bu madde için tüm partilerin desteğini bekliyoruz.

TARİHİ GÖREV BİZLERİ BEKLİYOR

Uzun yıllar sonra Sarıyer’in en önemli sorunu meclis gündeminde! Tüm siyasi partilerin bu sorunun çözümüne katkısı sunması hepimizin tarihi görevidir. Buradan birlik ve beraberlik çağrımızı yeniliyoruz.

Hatta hazine arazileri üzerinde yaşayan vatandaşların haklarının da korunması konusunda çağrıda bulunuyoruz!

Tüm grupların oy birliği ile karar alması bizi ve bütün Sarıyerlileri mutlu eder. O halde Sarıyer’in kangren haline dönüşen sorununu bitirmek üzere bütün partileri oy birliğiyle karar almaya davet ediyoruz.

Her şey Sarıyer ve Sarıyerli için…

ch.jpg

 

Bu haber toplam 4426 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT