Sevim Yalınkılıç istifa etti

Sevim Yalınkılıç istifa etti
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerine, mevcut görevlerinden istifa için 26 Aralık’a kadar süre vermişti. Bu sürenin dolmasıyla CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile istifa ettiğini duyurdu.

Toplantıda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra İl Başkan Yardımcısı Adem Ali Kargidanoğlu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili de katılarak destek verdi.  

Yalınkılıç, “Milletvekili aday adayı olarak devam edeceğim” 

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Sevgili basın mensubu arkadaşlarım; uzun zamandır Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı altında ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ülkemizi demokrasi ile taçlandırmak, hak, hukuk ve adaleti ülkemize yeniden kazandırmak adına çalıştım. 5 yıldır onurla sürdürdüğüm İlçe Başkanlığı görevimden ayrılarak, bu mücadeleye Milletvekili Aday Adayı olarak devam edeceğimden, İlçe Başkanlığından istifa kararımı açıklıyorum” dedi.

Başkan Genç: “Aynı çabayı milletvekili olduğunda da göstereceğine inanıyorum”

Milletvekili Aday Adayı olacak Sevim Yalınkılıç’a başarılar dileyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise; “Birlikte 5 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkesin imrenerek baktığı bir Sarıyer var. Sarıyer’e yıllardır verdiğimiz mücadeleyi sürdürüyoruz. Sarıyer’de gelen yöneticilerin birbirini ayırmadığı bir şekilde çalışıyoruz. Yürüyeceği bu yolda içtenlikle herkesin elinden tutacağına inanıyorum. Sarıyer’de 5 yıldır gösterdiği çabayı milletvekili olduğunda da göstermesini diliyorum” dedi.

Yeni ilçe başkanı kim olacak?

Yalınkılıç’ın istifasının ardından yeni ilçe başkanının kim olacağı merak konusu oldu. Yeni ilçe başkanı ilçe yönetiminin içerisinden mi seçilecek, yoksa dışarıdan farklı bir isim mi atanacak bunun yöntemi de yine CHP Genel Merkezi tarafından belirlenecek. Bu sürece kadar ilçe sekreteri ilçe başkanlığı görevini yürütecek.

Bu haber toplam 4070 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT