SEVGİ SOFRALARININ İLKİ İSTİNYE’DE KURULDU

SEVGİ SOFRALARININ İLKİ İSTİNYE’DE KURULDU
Sarıyer Belediyesi tarafından her Ramazan Ayı'nda mahallelerde kurulan iftar sofrası geleneğinin ilk adresi İstinye Tersane Alanı oldu. Sarıyerliler,  hep birlikte oruç açmanın huzurunu yaşadı.

Sarıyer Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği iftar sofraları bu yıl da 38 farklı mahallede kurularak, vatandaşları bir araya getirecek. İlk iftar sofrası bir ay boyunca Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan barış, huzur ve hoşgörü alanı olarak bilinen İstinye Tersane Alanı'nda kuruldu.  Aynı sofrada buluşan Sarıyerliler, bolluk ve bereket ayı Ramazan'da bir arada oruç açmanın ve hep birlikte okunan dualara amin demenin huzurunu paylaştı. İftarın ardından ise sahneye çıkan fasıl grubu vatandaşlara nostaljik bir ramazan akşamı yaşattı.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİNİ BİLMEK LAZIM

İftar yemeğine katılan vatandaşlarla tek tek tokalaşarak hayırlı ramazanlar dileyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yaşamı paylaştığımız bereket soframızın ilk buluşmasındayız. Ramazan ayının önemini bilmek lazım. Birlik ve dayanışma içinde olmamıza vesile olmalı. Rızkımızı paylaşmaya vesile olmalı. Bunları yaptığımız anda bir ay sonra yaşayacağımız bayramın anlamı olur.  Allah ağzımızın tadını bozmasın” dedi.

iftar-(2).jpgiftar-(3).jpg

Bu haber toplam 2141 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT